Aktualno, Hodočašće

11.8. Aržano – Donji Proložac

Ujutro smo dan započeli sv. Misom koju je u crkvi u Aržanu, koju je predvodio naš duhovnik p. Ivan Matić.

Zatim smo svratili na doručak kod obitelji Ante Radoša, koji su nas, kao i svake godine, lijepo počastili, na čemu im zahvaljujemo.

Zatim smo krenuli prema Donjem Prološcu.

Iduću pauzu odlučili smo napraviti u hladu kod jedne kamene kuće. Ondje smo pronašli dečke koji su se spremali na povratak prema Zagrebu, no još nisu bili otišli, te su nas počastili onim što su imali, Cedevitom i voćem, a zatim su se pridružili i molitvi. Osobito je duhovnik istaknuo nakanu molitve za duhovna zvanja. Zatim smo krenuli dalje prema Studencima, gdje su nas dočekali u kafiću sa sendvičima te smo i ondje predahnuli i okrijepili se.

Uz lijepi pogled na Donji Proložac, odmorili smo se u hladu, a ondje nas je počastio pićem jedan čovjek koji nas je vidio kada smo stali ispred njegove kuće.

Ubrzo smo stigli u Donji Proložac, gdje nas je dočekao župnik fra Vinko Gudelj, koji nas je srdačno pozdravio te smo se zajednički pomolili. Večeru nam je osigurala Općina Podbablje u lovačkom domu Lug, a smještaj Općina Proložac. Od srca se zahvaljujemo svima koji su omogućili smještaj u dvorani i večeru, i svima koji su pomogli u organizaciji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *