Aktualno, Hodočašće

16.8. Međugorje – Metković

Danas smo se ponovno vratili u Hrvatsku nakon kratke hercegovačke rute. Naše novo odredište bio je Metković, a prva „postaja” Šurmanci, mjesto uz rijeku Neretvu, koja nas je vjerno pratila čitavim putem.

Šurmanci su znakoviti po slici milosrdnog Isusa po kojoj je jedan Talijan u drugoj polovici prošlog stoljeća zadobio ozdravljenje, a nalazi se u crkvi Krista Kralja.

Ova slika ujedno je bila i dokaz pri beatifikaciji Faustine Kowalske i priznanju pobožnosti prema Milosrdnom Isusu, te proglašenju blagdana Milosrđa u prvu nedjelju poslije Uskrsa.

Tijekom puta nas je ganuo susret s jednom starijom bakom koja nas je duhovno obogatila čitanjem dijelova svoje knjige koja sadrži brojne domoljubne pjesme nastale tijekom rata.

Poklonila nam je nekoliko primjeraka i okrijepila nas voćem i pićem. Trenutak koji će nam definitivno ostati urezan u sjećanju. Prije Metkovića smo predahnuli uz rijeku Trebižet, a najhrabriji su se odlučili i okupati.

Pravo osvježenje tijekom hodanja na visokim temperaturama.
Umor nas je već dobrano „satrao”, s obzirom da smo hodali gotovo cijeli dan zbog spomenutih odmaranja.

U Metkoviću nas je dočekala časna sestra iz župe sv. Nikole biskupa koja nam je zaželjela dobrodošlicu.

Podsjetila nas je na jedan običaj da svaka osoba koja dođe u neku novu crkvu može moliti Gospodina za tri milosti, što smo naravno objeručke prihvatili.

Uslijedio je smještaj po obiteljima, a mladi u naponu snage su navečer još produžili do predivnog centra grada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *