Aktualno, Hodočašće

7.8. Split – Dugopolje – preko Gospe od Otoka u Solinu i uspona na Klis

Započeli smo hodočasnički dan 7. kolovoza 2019. sv. Misom u crkvi Gospe na Pojišanu, koju je predvodio p. Hrvoje Mravak.

Nakon mise, krenuli smo prema spomeniku, gdje smo se pomolili za poginule branitelje.

Zatim smo došli do još jednog spomenika, gdje smo se pomolili i zapjevali, a zatim krenuli dalje prema prvoj pauzi u Solinu.

Stigli smo u Solin u crkvu Gospe od Otoka, gdje smo se pomolili. Ondje je smješten grob kraljice Jelene.

Zatim smo krenuli dalje uspinjati se prema utvrdi Klis. Ondje smo ručali odličan ručak koju je večer prije nekoliko hodočasnica pripremile.

Nakon druženja uz prekrasan pogled, krenuli smo dalje prema Dugopolju.

Zastali smo kod Gospine kapelice, gdje smo ušli unutra i zapjevali Gospi. Uspjeli smo ući i okružiti Gospin kip u kapelici, te se pomoliti Gospi.

Ubrzo smo stigli u Dugopolje, gdje smo se pomolili u crkvi sv. Mihovila. Srdačno su nas dočekali u prostorima DVD-a Dugopolje, gdje smo bili smješteni, te im zahvaljujemo na lijepom dočeku i smještaju. Vidjeli smo kako nas štite od požara i tako čuvaju ljepote Lijepe naše, a ovaj put su i hodočasnicima pružili utočište i tako učinili još jedno djelo milosrđa. Zahvaljujemo Općini Dugopolje, koja nam je osigurala i ukusnu večeru u restoranu, te smo se okrijepili i prikupili snagu za daljnji hod. Zahvaljujemo Anđelku Bosančiću, koji nas je dočekao i načelniku općine Perici Bosančiću, koji nam je osigurao potrebni smještaj i večeru, i koji uspješno vodi ovu Općinu Dugopolje koja može poslužiti kao dobar primjer uspješnog vođenja lokalne zajednice kao jedna od najuspješnijih općina u Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *