Molitva krunice za Domovinu – nakana: Tu je moj dom…

Pridružite nam se i večeras u 20h u sljedećim gradovima:

 
Četvrtkom u 20 sati:
Zagreb – Kamenita vrata
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj – katedrala
Zadar – crkva Sv. Ivana Krstitelja
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo – kod kipa sv. Petra

 

Svakog četvrtka, u 20 h molimo krunicu za Domovinu, za sav hrvatski narod, u Domovini i u svijetu, za sve naše branitelje i njihove obitelji. Na Kamenitim vratima, kao i u mnogim hrvatskim gradovima molitvu krunice predmole hrvatski branitelji, mladi i naši duhovnici.

Budimo duhom zajedno u molitvi za Domovinu, a ovaj tjedan osobito za ostanak u lijepoj našoj Domovini, za očuvanje naših obitelji, ognjišta, za ljubav prema svojoj zemlji, da unatoč svim teškoćama ostanemo na našoj djedovini, koju nam je Bog dao.

Bog nam je podario prekrasnu zemlju i velikodušne ljude koji u njoj žive, ali ipak često smo nezahvalni, mrmljamo, umjesto da radimo i molimo. Bog nam je povjerio ovaj komad zemaljske Domovine na putu prema nebeskoj Domovini, da se o njoj brinemo i čuvamo ju. Molimo Boga da nam pomogne da Njemu ovdje služimo. Pridružite nam se u molitvi, gdje god bili.

I za kraj, riječi hrvatskog blaženika Alojzija Stepinca:

»Ja iz ove zemlje ne idem. Oni me neće prisiliti da odem, jedino dakako, ako me silom  strpaju u avion i prebace preko granice. Smatram svojom dužnošću, da u ovim teškim danima ostanem sa svojim narodom i svećenstvom.«

You might also like More from author

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.