Krunica za Domovinu u Krakowu

Hodočasnici iz župe Svetog Spasa iz Mokošice, na čelu s don Ivicom Pervanom, su povodom 250 godina osnivanja župe posjetili Jasnu Goru u Poljskoj gdje su se susreli s paterom Mihovilom koji ih je cijelim putem pratio uz duhovno vodstvo. Na inicijativu člana Marijanskog zavjeta za Domovinu, gospodina Zorana Jovića, hodočasnici su u Krakowu molili krunicu za Domovinu.

Hodočasnici na čelu s don Ivicom Pervanom posjetili su poljsko nacionalno svetište Jasna Gora Hodočasnički put Putevima sv. Ivana Pavla II trajao je od 30.03. do 05.04. 2019. Povodom godišnjice smrti pape Ivana Pavla II., 02.04. 2005., hodočastili su u poljski gradić Chenstohova. Pater Pervan je prošle godine na putu od Orašca do Rožata ugostio hodočasnike Zavjetnog hodočašće za Domovinu.

Jasna Gora najpoznatije je poljsko marijansko svetište i jedno je od najposjećenijih u svijetu. Svetište se nalazi na brdu, a predmet štovanja je crna slika Marije u crkvi Rođenja Marijina u pavlinskom samostanu.

Na putu iz Chenstohova do Krakowa hodočasnici su se zaustavili u Wadowice, rodnom mjestu pape Ivana Pavla II, gdje su obišli muzej i rodnu kuću Svetog Oca. Hodočasnici su na svojem putu u Poljsku, 04. travnja posjetili i Krakow gdje su, na inicijativu našeg člana Zorana Jovića, molili Krunicu za Domovinu.

Pogledajte galeriju fotografija s hodočašća.

 

Krunica za Domovinu u Krakowu, 04. travnja 2019.

Krunica za Domovinu u Krakowu, 04. travnja 2019.

 Krunica za Domovinu u Krakowu, 04. travnja 2019.

Pater Mihovil i Marichka, studentica s Instituta sv. Ivana Pavla II koja je prošle godine sudjelovala na zavjetnom hodočašću za Domovinu. 

 

photos by Zoran Jović

You might also like More from author

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.