Herojski grad Vukovar kao simbol prkosa i boli u Domovinskom ratu je pravo
mjesto za okupljanje i duhovno ozdravljenje hrvatskog branitelja uključujući
članove njegove obitelji. Duhovno osnažen i cjelovit čovjek svoju snagu očituje
ponajprije na vlastitoj unutrašnjosti i psihi, te prepoznaje vlastito dostojanstvo.

2. domovinska duhovna obnova održati će se u Herojskom gradu – Vukovaru, simbolu prkosa, boli i ponosa od 31. 8. do 3. 9. 2023. godine prateći teme ” Četiri tjedna duhovnih vježbi” pod geslom:

“Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe […] i naći ćete spokoj dušama svojim.”  (Matej 11, 28-29)

Ovom duhovnom obnovom želimo pronaći mir koji nudi Gospodin, za duhovno ozdravljenje hrvatskoga branitelja i članova njegove obitelji jer osnažen i cjelovit čovjek svoju snagu očituje ponajprije na vlastitoj unutrašnjosti da bi mogao prepoznati svoje dostojanstvo.

Gospodinov mir nije mir koji nudi svijet. On ne nudi mir od boli, od napasti, od patnji; nego nudi mir u bolima, u napastima, u patnjama. Gospodin ne gradi oko nas tvrđavu, kojom će nas zaštiti od svih zala ovoga svijeta; Gospodin želi u nama i od nas izgraditi tvrđavu na čije će zidine možda sva zla ovoga svijeta navaliti, ali će ona biti dovoljno čvrsta da sve navale izdrži.

O temeljima stvaranja, grijehu, blaženstvima, talentima, patnjama, ali i o oprostu i kako dalje predavanjima će obogatiti 8 različitih svećenika-predavača; isusovac p. Ivan Matić, don Ante Šiško, fra Zvonimir Pervan, fra Mate Kolak, vlč. Marin Putilin, fra Ante Bešlić, don Mihovil Kurkut i p. Ivan Mandurić

Želimo da ova obnova bude i povratak međusobnog povjerenja – branitelja i mladih, muževa i žena, roditelja i djece, svećenika i puka Božjega. Uz pomoć duhovnog vodstva i po Marijinom zagovoru posvetit ćemo ovo vrijeme duhovnom osnaživanju svake osobe i jačanju zajedništva.

Broj sudionika je ograničen.

PREDAVAČI I TEME DUHOVNE OBNOVE

PROGRAM DUHOVNE OBNOVE

Prijaviti se možete OVDJE

Prijave sudionika su obvezne!

.