Aktualno, Događanja, Iz medija

Kongres Dani duhovne baštine marijanskih svetišta – Sinj 2022.

U Sinju se od 17. do 19. lipnja 2022. održao Kongres – Dani duhovne baštine marijanskih svetišta.

Članovi Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu sudjelovali su u radu kongresa te su izlaganjem predstavili hodočašće sudionicima. Cilj susreta bio je osvijestiti važnost očuvanja sakralne i duhovne baštine hrvatskih marijanskih svetišta.

Svetišta su utočišta vjernicima, važna su kao mjesta susreta i molitve. Važno ih je osnažiti te lokalno podržati radi duhovne, ali i kulturno – povijesne komponente. Kongres se održavao u prostorima samog Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske i u povijesnom objektu Alkarski dvori.

Na kongresu su upravitelji predstavljali svetišta u Mariji Bistrici, Trsatu, Ninu, Voćinu, Molvama, Solinu, Sinju, Karlovcu te Crnoj Gori.

Stručnjaci iz područja turizma, arheologije i muzeologije naglasili su važnost očuvanja kulturno – povijesne baštine. Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu opisala je način na koji hodočašćem povezuje svetišta.

Organizator susreta bila je Turistička zajednica grada Sinja, uz potporu Svetišta Gospe Sinjske te Kršćanskog poslovnog kluba iz Zagreba.

Pored kongresnog dijela s izlaganjima, za sve sudionike organiziran je obilazak grada Sinja, koncert Gradskog zbora Brodosplit te izlet vrličkim krajem uz sat povijesti.

Više o kongresu možete pročitati na:

https://www.visitsinj.hr/hr/novosti/item/1579-odrzan-prvi-kongres-pod-nazivom-dani-duhovne-bastine-marijanskih-svetista-sinj-2022

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=visitsinj&set=a.5357344410999410

https://laudato.hr/emisije/domaci-program/izdvojeno/dani-duhovne-bastine-marijanskih-svetista-u-sinju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *