Aktualno, Krunica

KRUNICA ZA DOMOVINU: „Ako mi tko hoće služiti, neka ide za mnom. I gdje sam ja, ondje će biti i moj služitelj. Ako mi tko hoće služiti, počastit će ga moj Otac.”

U novu godinu krećemo s nakanom o razlučivanju poziva. Jesmo li za bračno zvanje, duhovno zvanje ili zvanje kao neki sasvim osoban oblik služenja Bogu, bližnjima, Crkvi, narodu. Nakanu je pripremio naš p. Mislav Skelin.

Molimo na nakanu svih osoba koji traže svoje životno zvanje: bračno zvanje, duhovno zvanje ili zvanje kao neki sasvim osoban oblik služenja Bogu, bližnjima, Crkvi, narodu. Ova molitva je osobito važna zbog više razloga. Vrijeme i svijet u kojima živimo nude mnoge izbore i stavljaju pred nas mnoge mogućnosti pred kojima se vrlo lako izgubiti. Mnogo je straha i kalkulacija koje blokiraju osobe u potrazi za zvanjem.

Postoji i imperativ vidljivog i mjerljivog uspjeha koji treba postići u kratkome vremenu te ga pokazati. To je dio mentaliteta svijeta, ali često ga možemo osjetiti i u Crkvi. Ono što rasvjetljava istinsku potragu za zvanjem jest Evanđelje Isusa Krista. On je rekao: „Ako mi tko hoće služiti, neka ide za mnom. I gdje sam ja, ondje će biti i moj služitelj. Ako mi tko hoće služiti, počastit će ga moj Otac.” Iv 12,26

Pridružite se svakog četvrtka u 20 sati na jedno od mjesta molitve ili molitvu možete pratiti putem naše facebook stranice uživo s jednog od mjesta molitve.

U novoj godini najavljujemo :

26.1.2023.  u 19 sati, u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću biti će sveta misa za članove i prijatelje te na nakane Marijanskog zavjeta s kojom ćemo ujedno obilježiti  5 godina molitve krunice za Domovinu u Zaprešiću.
9.2.2023
u 18.30 sati u Svetištu Majke Božje Trsatske, uoči Stepinčeva, svetom misom za članove , prijatelje i na nakane Marijanskog zavjeta obilježiti ćemo također 5. godišnjicu molitve krunice za Domovinu na Trsatu.

Svi ste prema mogućnostima pozvani, slobodno podijelite obavijesti s prijateljima i onima koje bi ta vijest zanimala. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *