Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu: Godišnjica

U Zaprešiću, 23. siječnja 2020. godine misnim slavljem u 19 sati, koje predvodi naš pater Ivan Matić, u crkvi Sv. Ivana Krstitelja, na nakane Marijanskog zavjeta, obilježit ćemo drugu godišnjicu početka molitve krunice za Domovinu u Senju, Dubrovniku, Trsatu i Zaprešiću.

Krunica za domovinu pokrenuta je u prosincu 2016. godine na Kamenitim vratima u Zagrebu. Nismo ni slutili kako će odjeknuti diljem zemlje.

Početkom siječnja, 2018 godine priključuju se 4 grada, Senj; najstariji grad na gornjem Jadranu, zatim Trsat; najstarije marijansko svetište u Hrvatskoj, te Dubrovnik na jugu zemlje; najvažnije povijesno-turističko središte i Zaprešić na sjeverno-zapadnom dijelu, koji je nastao na sjecištu regionalnih i međunarodnih prometnih pravaca.

Što je zajedničko ovim gradovima?

U Dubrovniku i Zaprešiću molitva se odvija na području župe Sv. Petra, Trsat i Zaprešić, oba grada imaju kip Sv. Ivana Pavla II. , Zaprešić na samom ulazu u grad krasi poprsje Blaženog Alojzija Stepinca koji je ujedno i utemeljitelj župe Sv. Petra, a na Trsatu ispred aule Sv. Ivana Pavla II nalazi se bista Blaženog Alojzija Stepinca.

Ovi veliki muškarci imaju posebno mjesto u srcima molitelja Trsata i Zaprešića, ali zasigurno povezuju i ostale gradove. Najviše od svega, sve gradove povezuje ljubav prema Djevici Mariji i Domovini.

U svakom od gradova početak krunice je znak zahvalnosti i odanosti Djevici Mariji što nas je štitila i zagovarala kao narod u vrijeme Domovinskog rata. Nastavljamo uz Marijinu pomoć, sada u duhovnom boju, za Hrvatsku, branitelje i cijeli hrvatski narod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *