Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu : Korizmena nakana

“Korizma je vrijeme da se odreknemo nepotrebnih riječi, ogovaranja, glasina, nagađanja i spletkarenja. To je vrijeme da razgovaramo s Bogom na ti”, Papa Franjo

U Korizmi se pripremimo na vječnost! 

Zašto bi se trebali moliti? Zašto bi trebali postiti? Zašto bi trebali činiti djela milosrđa? Kako bismo se trebali moliti? Kako bismo trebali postiti? Kako bismo trebali činiti djela milosrđa?

Molimo se jer smo ljubljena grešna djeca koja teže Nebu te smo obvezni slaviti Boga. Postimo jer lako zaboravimo da trebamo vladati tijelom, a ne da tijelo vlada nama. Činimo djela milosrđa jer želimo biti sličniji Bogu koji nas voli nesebično.

Ove Korizme priznajmo sve grijehe koje smo počinili kao narod i kao pojedinci, priznajmo sve svoje slabosti, osobiti kad smo ranjavajući bližnjega htjeli postići sebi korist. Odrecimo se sebeljublja i sebičnosti.

Po zagovoru Blažene Djevice Marije i svetog Josipa, zaštitnika Crkve i naše domovine, molimo Gospodina neka nam pomogne da kao narod okrenemo novu stranicu, da slobodu koji nam je dao koristimo za ljubav, neka kroz naša srca ravna našim životima i pokušajima da postanemo bolji.

Pridružite se svakog četvrtka u 20 sati, molimo u zajedništvu za cijeli hrvatski narod, neka nas Gospodin svakog dana podiže, liječi, obnavlja i vodi kroz sve križeve s kojima se susrećemo.

“Kad bi ljudi znali, što je vječnost, sve bi učinili da promjene život.” (Majka Božja Fatimska svetoj Jacinti )

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *