Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu – listopadska nakana:za vjeru branitelja

„Kad vam otmu sve, ostat će vam dvije ruke; sklopite ih na molitvu, pa ćete tada biti najjači!“ Bl. A.Stepinac

U listopadu, mjesecu  posvećenom Blaženoj Djevici Mariji na 11 mjesta gdje se održava krunica za Domovinu Marijanskog zavjeta, posebno smo molili Gospin zagovor za vjeru hrvatskih branitelja.

Gospodine, ovog mjeseca osobito molimo za vjeru naših branitelja. Oni koji su svoje živote založili za svoj narod, često su od zloga napadani raznim kušnjama kroz nezahvalnost, nepravde, oskudice, klevete i laži. Izlij svoju utjehu na njih. Osnaži im vjeru u Tvoju mudrost i pravednost. Probudi im nadu u vječnu nagradu, okrijepi ih vedrinom i pobožnošću. Donosimo Ti osobito one koji Te još nisu upoznali, koji su Te prestali tražiti; sve one koji se osjećaju ostavljeni i zanemareni. Molimo Te da ih po zagovoru Marijinom, Tvoja milost pronađe te da nađu utjehu u zagrljaju Tvoje nježnosti i dobrote koja dušu obnavlja i sve čini novo.

Osim nakane mjeseca molitelji su nadodali i svoje osobne nakane i nakane svih onih koji su se preporučili u molitvu. Tako su ovog mjeseca u vrijeme trajanja molitvenog bdijenja Inicijative 40 dana za život najčešće spominjana upravo nakana za one najmanje čiji se glas još ne čuje i na taj način smo se kao Domovina priključili molitvama inicijative 40 dana za život.

Nadalje ,molili smo za poginule, nestale i žive branitelje, za njihove obitelji, za one koji se bore s bilo kojom vrstom ovisnosti, (alkoholizam, droga, pornografija, kocka…. ) za prestanak psovke i bogopsovke u nađem narodu, za mir u svijetu, za stare ,nemoćne i bolesne, beskućnike i prihvatilišta za beskućnike, volontere, za obraćenje našeg naroda, povratak osobito mladih u našu Domovinu, povratak obiteljske molitve, za političare na vlasti, odabir predsjednika/ce, za mlade da se ne boje stvarati nove generacije, prihvaćanje odgovornosti roditeljstva, za trudnice i medicinsko osoblje koje sudjeluje u porodu, za svećenike, za međuljudske odnose u našoj sredini, za odnose sa ljudima koje susrećemo, za poslove koje obavljamo…… sve po volji Božjoj.

Pridružite se četvrtkom od 20 sati molitvi krunice za Domovinu, molimo u zajedništvu na nakane Marijanskog zavjeta ali i na one koje nosimo u srcu. Pridružite se !

Želite se pridružiti i proširiti molitvi krunice za Domovinu i u svom mjestu, javite nam se!

Email: info@marijanskizavjet.hr

Telefon:+385 95 741 3334

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *