Aktualno, Krunica

KRUNICA ZA DOMOVINU: Marija, Majka u svim potrebama

Nakanu za mjesec rujan sastavio je vlč. Anđelko Katanec, rođen je 1984. u Sv. Heleni (Zagreb, Hrvatska) kao drugo od osmero djece u obitelji. Nakon osmogodišnje osnovne škole otišao je u Sjemenište a potom na bogosloviju. Teologiju studira u Zagrebu i Rimu te se zaređuje za svećenika 2009.godine.

Osim studiranja teologije bavi se sportom, pisanjem, crtanjem, sviranjem, fotografiranjem, gledanjem filmova, filozofiranjem učenjem jezika. Govori engleski, talijanski, njemački, korejski, latinski, grčki, hebrejski. Inspiraciju za nakanu mjeseca pronašao je u Gospinim blagdanima koji se protežu kroz mjesec rujan.

Što poručuje vlč. Anđelko Katanec poslušajte OVDJE

Rođenje Marijino, 8.9.- za zaštitu života

Bože Stvoritelju, tvoj Duh Sveti daje život svim bićima. U svakom rađanju otkriva se tajna stvaranja i tvoje prisutnosti. Dok u otajstvima krunice razmatramo otajstva Isusova života, zahvaljujemo ti za život Blažene Djevice Marije . Po njoj si svoj božanski život združio s nama smrtnim ljudima.

Gospodine Bože, molimo te za život u punini tvoje milosti, za svu začetu, a još nerođenu djecu. Očuvaj ih od svih bolesti i ugroza, podari sretan porod, ispuni ih svojim blagoslovom da ispune tvoj poziv u svijetu. Njihovim majkama i očevima podari hrabrosti i ljubavi da uvijek promiču život kao najsvetiji i najvrjedniji dar od Boga.

Presveto Ime Blažene Djevice Marije, 12.9.- za prepoznavanje blagoslova

Bože Oče, ti si nama vjernicima podario Blaženu Djevicu Mariju za nebesku majku i svaki puta kada u molitvi izgovaramo njezino ime, osjećamo i tvoju blizinu. Mi zazivamo njeno ime u pobožnosti svete krunice da bismo se približili Isusu Kristu, prisjećajući se kako je i sam Krist Gospodin izgovarao to ime obraćajući se svojoj majci. U imenu Marije nalazimo i imena svih naših bližnjih, članova naše obitelji, kao i svih prijatelja i sugrađana.

U imenu Marije otkrivamo i bogatstvo nebeskih blagoslova koje nam dijeliš. Molimo te, Gospodine Bože, za prepoznavanje ljudi pokraj nas kojima nas šalješ. Otvori nam oči da da sve što ti providiš i sve što od tebe dolazi primamo s vjerom i zahvalnošću.

Blažena Djevica Marija Žalosna, 15.9. za utjehu žalosnih

Bože utjehe, ti si snažio Blaženu Djevicu Mariju u njenim žalostima, a najviše onda kada je stajala pod križem na kojemu je Isus trpio i kada je njegovo mrtvo tijelo primila u krilo. Molitva svete krunice pomaže nam osjetiti kako je Marija kao Majka Božja sudjelovala u Isusovim otajstvima, ali i kako sudjeluje u nevoljama sve Božje djece.

Molimo te, Gospodine Bože, za sve ožalošćene, one koji trpe zbog rata i sukoba, one koji nose teret bolesti i nemoći. Molimo za one koji su osamljeni i depresivni, one koji su pritisnuti grijesima i oskudicom kao i one koji su izgubili voljenu osobu.

Svima njima donesi utjehu po zagovoru Blažene Djevice, pomozi im povratiti životnu radost i nadu u ispunjenje tvojih blaženstava nebeske utjehe i mira.

Pridružite se svakog četvrtka u 20 sati na jedno od mjesta krunice.

Ukoliko želite krunicu organizirati u svom mjestu, javite nam se na krunicazadomovinu@marijanskizavjet.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *