Aktualno, Krunica

KRUNICA ZA DOMOVINU: NADA, VJERA, MIR, LJUBAV I RADOST

Nakanu za prosinac sastavio je p. Ivan Junušić.

Rođen je 1987. godine u Osijeku. Nakon završene Isusovačke klasične gimnazije u Tvrđi upisao je Pravni fakultet na kojem je i magistrirao. Po završetku studija prava ulazi u Družbu Isusovu 2013. Studirao je filozofiju na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove na Jordanovcu u Zagrebu, a nakon toga je završio teologiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu.

Po završetku studija teologije zaređen je za đakona 6. travnja 2021. godine u Rimu, a svećenikom je postao nekoliko mjeseci kasnije 31. srpnja 2021., na spomendan utemeljitelja Družbe Isusove sv. Ignacija Lojolskog. Svoju mladu misu je slavio u župi Uzvišenja sv. Križa u Retfali.
Prvi put se priključuje Marijanskom zavjetu kao sudionik 2019., a kao duhovnik hodočasnik 2022. te sudjeluje u aktivnostima Udruge. 2022. godine, premještajem p. Ivana Matića u Osijek postaje duhovnik Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu.

Presveta Djevice Marijo, stavljajući svoj život u službu Božjega plana, pripremila si put za Gospodina. Tvojim poniznim „Neka mi bude po riječi tvojoj“ Vječna se Riječ utjelovila i prebivajući među nama, pokazala nam nove putove koji vode do nade, vjere, mira, ljubavi i radosti. Molimo te, Marijo, isprosi nam kod Nebeskoga Oca da učini i naša srca po srcu tvome kako bi ih u velikodušnosti otvorili i dočekali Njegova Sina. 
A tebe, Nebeski Oče, molimo, ukloni stvari koje nas sprječavaju da s radošću prihvatimo tvoga Sina te povećaj našu snagu volje za činjenjem dobra kako bi tvoj Sin naišao na dobrodošlicu prilikom svog dolaska.

Pridružite se svakog četvrtka u 20 sati na jedno od mjesta zajedničke molitve. Mjesta molitve potražite OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *