Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu-nakana: Božić u svim srcima

Nekima je to vrijeme zabave,druženja,kupovine….dok u drugima budi nadu, iščekivanje, čežnju…..a što je Vama Božić?

Iščekujemo Božić po svoj Hrvatskoj i po svemu svijetu. Neki daleko od rodne grude, daleko od svojih obitelji, neki na dalekim morima, u tuđini. Neki su Gospodine, daleko i od tebe: daleko od radosti, ljubavi, prijateljstva, vjere i nade, i duša im zebe od besmisla. 

Ovog mjeseca te molimo da u svaki hrvatski dom, u svakog čovjeka i u svako srce stigne radosna vijest: dolaziš Ti koji ćeš sve bitke sve povijesti pobijediti, sve ratove i sva poraća.

Ti, koji ćeš zbližiti sve razdaljine, ispuniti sve praznine, vratiti svaku nadu. Uzraduj nam srca radi rođenja najjačega i najhrabrijega, te da u Tebe sve svoje nade položimo, a osobito naši branitelji koje još bole ratne rane i poratne nepravde. 

Molimo te za sve one koji ove zime najviše trebaju toplinu tvoje ljubavi. Da im vratiš nadu, utješiš ih, ohrabriš, da vijest o tvom dolasku zahvati i njihova srca, i zahvati ih radost navještaja Tvoje pobjede, već ovoga Božića.


DubrovnikBoninovo župa sv. Petra, (kod kipa sv. Petra)
                   Orašac -župa Pohođenja Marijina.
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Veliki Grđevac-župa Duha Svetog
Velika Gorica – kod Milenijskog križa
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata

Pridružite se molitvi krunice za Domovinu četvrtkom od 20 sati, u zajedništvu 12 gradova molimo da radosna vijest Božića stigne do svakog srca i u svaki hrvatski dom.

Došašće je vrijeme pripreme za blagdan Božića. U ovom vremenu prevladavaju iščekivanje, nada, budnost i čežnja. Budnost je otvorenost očiju i srca, duboka svjesnost i nutarnje sabranje. Kršćani u došašću bdiju, da prepoznaju Boga, koji dolazi.

Hrvatska riječ Božić zapravo je umanjenica riječi Bog, a potom je preuzeta kao naziv blagdana te označava da se na taj dan rodio mali Bog − Isus. Božić spada, zajedno s Uskrsom i Duhovima, među tri najveća kršćanska blagdana. Božićno vrijeme traje od Božića pa do blagdana Krštenja Gospodinova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *