Aktualno, Krunica

Krunica za domovinu- nakana: gospodarstvo

“Domovina je ovo: kad si u njezinu naručju, sve su muke života snošljive, u tuđini i bijeli kruh je crn, u domaji i crni krušac slast. Nešto te drži u vlasti, prepuštaš se da ravna tvojom sudbinom.” Marija Jurić Zagorka

Listopadska pobožnost, je marijanska pobožnost nastala kao znak zahvalnosti Majci Božjoj. Riječ “pobožnost” znači osobnu pažnju, sabranost i predanje Bogu u osobnoj molitvi. Značenje joj je i zajednički oblik molitve. Pobožnost ostavljena vjernicima na slobodnu volju i dragovoljno sudjelovanje znak je većeg štovanja Blažene Djevice Marije. 

Ovog listopada molimo u zajedništvu za naše gospodarstvo , mnogi su ostali bez posla, mnoge obitelji jedva preživljavaju, mnogi su otišli i odlaze iz Domovine u nadi za boljim poslovnim mogućnostima, mnogi se nikada ne vrate.

Po zagovoru Marijinom podari našim političarima i poslodavcima mudrost da znaju otvoriti nove putove i uvjete za ljudski razvoj, hrabrost da odbace gospodarstvo koje isključuje čovjeka. Pomozi im da učine sve kako bi postojale prilike za dostojanstven posao i pravednu plaću, da u svojim odlukama misle na rješavanje egzistencijalnih problema najmanjih, kako ne bi tražili kruh u tuđini.

Pridružite se četvrtkom u 20 sati, molimo zajedno za budućnost svih nas i onih koji dolaze iza nas.

Papa Pio V. uputio je poziv svim vjernicima 1571. godine da mole Gospinu krunicu za pobjedu kršćana protiv osmanlijske vojske. Papa je molitvi krunice pripisao posredovanje Blažene Djevice u otklanjanju od nasrtača na kršćanski svijet. Sama pak pobožnost krunice nastala je iz potrebe srca da razmišlja o otajstvima Kristova života.

Želite li pokrenuti krunicu za domovinu sa Marijanskim zavjetom u svom mjestu, javite nam se na krunicazadomovinu@marijanskizavjet.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *