Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu: nakana- Stepinac kao uzor u nemirima ovog vremena

Mnogo se, istina, govori o ljubavi prema narodu. Ali nerijetko govore o njoj već zato, što koristi njihovu džepu. Drugi opet zato da lakše pokriju razne prljavštine. Treći zato što su željni slave. No za uvjerenog katolika ljubav prema narodu nije predmet trgovine ni za novac ni za slavu, nego je ona moralna i etička dužnost. ” Bl. A. Stepinac, (Propovijed katoličkoj akademskoj mladeži o odnosu katoličkog intelektualca prema svome narodu, Bazilika Srca Isusova u Zagrebu, 27. ožujka 1938.g)

Ove se veljače ispunja 60-godina od preminuća našega blaženog Alojzija Stepinca. Zahvaljujemo Ti Gospodine što si nam u najtežim vremenima poslao heroja vjernosti Katoličkoj Crkvi i svom narodu.

Iz Stepinčeva života i njegovih riječi koje su ostale iza njega možemo puno toga iščitati i primijeniti na sadašnje vrijeme. Molimo za proglašenje njegove svetosti.

Pridružite se i ovog četvrtka od 20 sati molitvi krunice za Domovinu, molimo Stepinčev zagovor za neustrašive i kreposne crkvene vladare koji će proročki tumačiti znakove vremena, te bodriti i voditi svoj narod kroz nemirna mora ovog vremena, molimo milost da nam, po svim molitvama i zagovorima zemaljskim i nebeskim, Hrvatska duhovno oživi, da se hrvatska mladost vrati u svoju Domovinu, da se otvore životu, da odgajaju djecu u ljubavi prema Tebi i Domovini.


         DubrovnikBoninovo župa sv. Petra, (kod kipa sv. Petra)
        Orašac -župa Pohođenja Marijina.
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Veliki Grđevac-župa Duha Svetog
Velika Gorica –kapela Sv. Lovre
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II.
Zagreb – Kamenita vrata

Marijo, majko naša, zagovaraj nas kod Gospodina da nam providi i državne poglavare koji poput blaženoga Stepinca vole i štuju Boga, ljube svoj narod, i spremno se i hrabro žrtvuju za njegovo dobro, i otvoreni Božjemu nadahnuću, mudro ga i vjerno vode.

U susret prvoj domovinskoj duhovnoj obnovi u Međugorju, odlučili smo pokrenuti “Gospin štit” za voditelje duhovne obnove p. Ivana Iku Mandurića, fra Antu Vučkovića, don Damira Stojića, za međugorskog župnika Marinka Šakotu i duhovnika Bratovštine Marijanskog zavjeta p. Ivana Matića.

Štit traje od 10.2.2020.do Uskrsa 12.4.2020.

Nakon krunice izmolit ćemo zajedno molitvu prikazanja, ukoliko se želite uključiti javite se na broj 098/ 375-696

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *