Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu: nakana za siječanj

Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. (Iv 14, 27)

Molimo te na početku ove godine: ne dopusti, Gospodine, da moj narod klone, nego daj da kušnjama odoli. Svima nam pouzdanje u Tvoju providnost obnovi, nadu pridigni, i srca nam razvedri, trojedini sveti Bože naš. Ne dopusti da tvoj Hrvat gasne nadom i vedrinom. 

Ovog mjeseca posebno molimo za one koji najteže podnose  nevjerstva i razočaranja: za naše branitelje koji su pred iskušenjima suicida. Po zagovoru Marijinom, molimo te da ih čuvaš, i da ih od zloslutnih misli odvratiš, i da se više ni jedan suicid ne dogodi.

Prema službenim podacima, više od 3000 branitelja počinilo je samoubojstvo. A koliko je tek onih koji umiru u tišini? Čije obitelji ne žele da se zna kako je završio njihov sin, otac, brat, muž.


DubrovnikBoninovo župa sv. Petra, (kod kipa sv. Petra)
                   Orašac -župa Pohođenja Marijina.
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Veliki Grđevac-župa Duha Svetog
Velika Gorica –kapela Sv. Lovre
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata

Odvažite se i pridružite svakog četvrtka od 20 sati molitvi svete krunice za Domovinu, branitelje i cijeli hrvatski narod. Narod koji moli ne može propasti!

Samoubojstvo (lat.suicidium, od sui caedere, “ubiti sam sebe”) je čin svjesnog i namjernog oduzimanja vlastitog života.

Iz Katekizma katoličke Crkve:

2280 Svatko je za svoj život odgovoran pred Bogom koji mu ga je darovao. On ostaje vrhovni gospodar života. Mi smo dužni prihvaćati život sa zahvalnošću i čuvati ga njemu na čast a sebi na spasenje. Upravitelji smo a ne vlasnici života koji nam je Bog povjerio. Njime ne raspolažemo.

2281 Samoubojstvo protuslovi naravnom čovjekovu nagnuću da čuva i trajno održi svoj život. Samoubojstvo se teško protivi ispravnoj ljubavi prema sebi. Ono istodobno vrijeđa ljubav prema bližnjemu jer nepravedno kida veze uzajamnosti sa zajednicom obiteljskom, narodnom i ljudskom, prema kojima imamo obveza. Samoubojstvo se protivi ljubavi živoga Boga.

2282 Ako je počinjeno s namjerom da posluži za primjer, osobito mladima, samoubojstvo se također opterećuje težinom sablazni. Dragovoljna suradnja pri samoubojstvu protivi se moralnom zakonu.

2283 Ne treba očajavati glede vječnoga spasa osoba koje su same sebe usmrtile. Bog im može, putovima koji su samo njemu znani, pružiti priliku spasonosnog kajanja. Crkva moli za one koji su si oduzeli život.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *