Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu-nakana: za svećenike

O Isuse, vječni Veliki Svećeniče, sačuvaj svoje svećenike u svome Presvetom Srcu, gdje im nitko ne može nauditi. Očuvaj neokaljanim njihove posvećene ruke, koje svakodnevno dodiruju Tvoje Sveto Tijelo. Očuvaj čistima njihove usne, koje su crvene od Tvoje predragocjene Krvi. Sačuvaj čisto od svega zemaljskoga njihovo srce, zapečaćeno uzvišenim znakom Tvoga slavnoga svećeništva.Neka rastu u ljubavi i vjernosti prema Tebi i štiti ih od zaraze ovoga svijeta.Snagom pretvorbe nad kruhom i vinom, daj im i snagu pretvorbe nad srcima.Blagoslovi njihov rad bogatim plodovima i podari im krunu vječnoga života. (Sveta Mala Terezija)

Svećenik je čovjek molitve, čovjek koji živi za Boga, Crkvu i ljude. Kad u svojoj blizini ne bi imali svećenike,život kršćana bio bi duhovno siromašan i prost.

Ako volimo Crkvu, ako volimo Isusa Krista, ako volimo naš hrvatski narod, ne možemo bez suze u oku promatrati kako je sve manje onih koji će nositi Božju Riječ. Svatko u svom životu mora spremno prihvaćati svoje dužnosti i obveze, a ne smije čekati da ih netko drugi preuzme. Tako trebamo i prihvatiti obvezu da pomažemo svećenika molitvom i moralnom podrškom.

Crkva ovog tjedna slavi Gospu od Suza, molimo Gospin zagovor za sve svećenike koji osjećaju krizu poziva, nalaze se u teškoćama i kušnjama, obriši im Majko svojim plaštem svaku suzu koja ih boli.

Molitva Gospi od Suza
Gospo od Suza! Majčinskom dobrotom pogledaj boli svijeta. Obriši suze svima onima koji trpe, zaboravljenima, očajnima, žrtvama svakovrsnog nasilja. Daj nam svima suze kajanja i novog života, da nam one otvore srca za preporoditeljski dar Božje ljubavi. Daj nam svima suze radosnice zbog velike nježnosti svoga Srca. Po Kristu, Gospodinu našemu.Amen.
sv.Ivan Pavao II.

Okupimo se u zajedništvo i ovog četvrtka u 20 sati, prihvatimo obavezu, pomozimo svojim svećenicima molitvom,pokažimo im podršku u njihovu poslanju na obostranu korist i zadovoljstvo, oni su nam itekako potrebni u izgradnji pravednog i moralnog društva u Domovini.

Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo (kod kipa sv. Petra)
    Orašac  -župa Pohođenja Marijina.
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Veliki Grđevac -župa Duha Svetog
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata

Također, Crkva slavi spomendan Mučeništva svetog Ivana Krstitelja, koji je jasno, nedvosmisleno i bez straha javno kritizirao protuprirodni grijeh, koji nam je po svojem djelovanju i propovijedanju putokaz u očuvanju svih životnih vrijednosti, a posebno onih koje idu za zaštitnom bračnog i obiteljskog morala.

Neka i naši svećenici imaju hrabrosti i odvažnosti upozoriti na ono što nije dopušteno i pozivati na obraćenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *