Aktualno, Krunica

Krunica za domovinu: protiv psovke, bogopsovke, svih ovisnosti

“Katolički muževi i žene, dragi vjernici! Ako je ikada bio čas, da svim silama zagrabite, da se istrijebi ova sramota iz naše sredine, psovka, onda je to sigurno danas. Svima nam je na srcu spas našega naroda, naše domovine.” iz Propovijedi preuzvišenog g. Nadbiskupa Alojzija Stepinca u katedrali prigodom završetka tjedna protiv psovke, 1944. godine.

Hrvatski narod, iako od pamtivijeka posvećen Bogu, često pada upravo na riječi, na psovkama, kletvama. Narod koji je toliko puta svjedočio Gospinu zagovoru, a toliko psovanje Ime Boga, Gospe, svece, proklinjanja.

Zagadili smo zrak koji udišemo, vodu koju pijemo, zemlju koja nas hrani. Jednako je tako zagađen zrak naše duše i tkivo našeg duha, mnoštvom ružnih riječi, svakojakih psovki, svih drugih grijeha jezika kojim bližnjega ranjavamo, mrmljanja i odbacivanja križa.

Pridružite se četvrtkom u 20 sati molitvi krunice za domovinu. Marijinim zagovorom, molimo da se oslobodi hrvatski narod od svega što ga zarobljava: od psovke, bogopsovke, nemorala, kocke, svih oblika ovisnosti, svega što blati naše lice, truje hrvatsku dušu. Oprosti nam Bože, što Tvoje ime, ime Tvoga Sina Isusa Krista, Blažene Djevice Marije i tvojih svetih izgovaramo kao narod nedolično.

Molimo te Gospodine, daruj nam obraćenje i novo srce, čisto, blago i ponizno, po Srcu Tvome, da možemo vidjeti tvoje blagoslove u svemu, biti zahvalni i istinski ljubiti Tebe i jedni druge.

Molimo u zajedništvu da ova naša molitva bude naknada i zadovoljština za sve grijehe i pogrde kojima se vrijeđa Tvoje Sveto Ime i naša Prečista Majka Marija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *