Aktualno, Krunica

KRUNICA ZA DOMOVINU: S Marijom kroz mjesec svibanj

Mjesec u kojemu će kršćani u hramovima i obiteljskim domovima gorljivije i srčanije uzdizati Mariji prinos svojih molitava i pobožnosti. To je ujedno mjesec u kome će više i  obilatije silaziti na nas darovi božanskog milosrđa.” (Papa Pavao VI.)

Svibanjske pobožnosti– Riječ je o pobožnostima vezanim prvenstveno uz Kraljicu Hrvata – blaženu Djevicu Mariju. Čašćenje svibanjske kraljice nisu samo izmoljene krunice . Častiti je možemo otvaranjem svojih srca i prema njoj, njezinu Sinu, ali i svim ljudima u svojoj okolini.

Zastanimo i uputimo Mariji misao punu ljubavi i vjernosti te u tom duhu proživimo cijeli dan. Osjetimo Božju ljubav na djelu, ali i prelijevajmo je kao iz prepunjene čaše na svoju okolinu.

Ovog mjeseca svibnja, vlč. Mijo Posavec, župnik Župe Duha Svetog u Velikom Grđevcu stavlja pred nas nekoliko nakana za koje trebamo moliti “Kraljicu svibnja”

Našoj nebeskoj Majci prikažimo sve crkvene pokrete i zajednice, da u svom poslanju hrabro navještaju Evanđelje svima kojima su poslani. Da svoju karizmu stavljaju u službu Crkve i svake osobe.

Prikažimo sve supružnike, da se u redovitosti života  neprestano povjeravaju njenu zagovoru. Neka im primjer skromnosti i velikodušnosti nebeske Majke bude poticaj za uzajamno darivanje i žrtvovanje u ljubavi za svog supružnika.

Potiče nas posebno da u Marijinu mjesecu molimo za sve majke; za one koje pod svojim srcem nose novi život; za one koje u naporima svakodnevice  čine žrtve za svoju djecu; za one čija su djeca prerano završila ovozemaljsko putovanje. Neka svima Marija bude pomoćnica i zagovornica, osobito u teškim situacijama.

Također u svibnju predajmo i cijeli svijet. Na svjetskoj razini događaju se mnoga previranja i situacija na ekonomskom planu za mnoge od nas se drastično pogoršala. Molimo Marijin zagovor za one koji upravljaju ekonomijama, neka im pred očima bude dostojanstvo svake osobe.

Ono što svi primjećujemo, nedjelja kao Dan Gospodnji izgubio je na važnosti kod mnogih vjernika. Crkvu su zamijenili šoping centri, razne priredbe, prigode i „neodgodive obaveze“. Molimo da po Marijinu zagovoru i nadahnuću Duha Svetoga spoznamo koje su istinske vjerničke vrijednosti te odanije služimo Bogu te ga svojim usnama častimo a ne hulimo.

Pridružite se molitvi krunice za domovinu svakog četvrtka u 20 sati na jedno od mjesta molitve. Mjesta molitve potražite na karti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *