Aktualno, Krunica

KRUNICA ZA DOMOVINU: STUDENI 2022.

Nakanu za mjesec studeni sastavio je vlč. Mijo Posavec, župnik Župe Duha Svetog u Velikom Grđevcu gdje se također održava molitva krunice za domovinu. Svake godine vlč. Mijo sa župljanima ugosti i hodočasnike Marijanskog zavjeta za Domovinu. 

Važno je napomenuti kako je upravo u toj Župi rođena i odrasla jedna od Blaženih Drinskih mučenica, Beranadetta Banja. Župa od 2011.godine obilježava spomendan Blaženih Drinskih mučenica.
Vlč. Mijo Posavec, odrastao je u župi u Čazmi koja prije njega nije dala svećenika 120 godina. Za svećenika je zaređen 2013.godine u Bjelovaru kao jedini ređenik te godine. Od svetaca kao zaštitnika utječe se sv. Mihaelu Arkanđelu, a od kad je postao župnik u Velikom Grđevcu utječe se bl. s. Bernadetti Banja i Drinskim mučenicama kao i bl. Alojziju Stepincu.

Na srce nam ovog mjeseca posebno stavlja molitvu za sve civilne i braniteljske žrtve Domovinskog rata, da našoj nebeskoj Majci posebno preporučujemo one koji su bez zadrške krenuli hrabro braniti svoju Domovinu i svoj život za nju položili te napominje kako njihovu žrtvu nikada ne smijemo zaboraviti već se s poštovanjem i zahvalnošću  prisjećati.

Također nam stavlja i molitvu za prestanak svih sukoba i ratova među ljudima , da naša nebeska Majka svojoj ljubavlju dotakne tvrdokorna srca koja se na krive načine bore za ostvarenje svojih propadljivih ciljeva. Posebno molimo i za djecu koja su u tim sukobima ostala bez roditelja, da im nebeska Majka bude tješiteljica i omogući im toplinu obiteljskog doma.

Pridružite se svakog četvrtka u 20 sati. Popis mjesta potražite OVDJE

S radošću najavljujemo da se planira pokrenuti krunica za Domovinu u susjednoj nam BiH u Rami, župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Rama-Šćit na Gospinom trgu. Kip Majke Božje identičan je onome koji se nalazi u Međugorju ispred crkve. Početak molitve planira se od 24.11.2022. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *