Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu:nakana- za obitelj

„Svojoj sam vjeri, pravoj vjeri, toliko odan, da sam u svakom trenutku spreman za nju dati i svoj život“ (sv.Marko Križevčanin)

Jedanaest gradova svak za sebe, a opet u zajedništvu u ustrajnoj molitvi čine veliku “obitelj”.

Imamo mnoštvo potreba i vapaja, ali krenimo od obitelji. Okupimo se i ovog četvrtka u 20 sati, zajedno zavapimo za očuvanje svih elemenata koji čine Domovinu.

DubrovnikBoninovo župa sv. Petra, Orašac -župa Pohođenja Marijina.
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Veliki Grđevac-župa Duha Svetog
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata

7.rujna Crkva slavi sv. Marka Križevčanina kojeg je 2. srpnja 1995. u Košicama papa Ivan Pavao II. proglasio svetim. Tako je Crkva u hrvata dobila i trećeg kanoniziranog sveca, ujedno drugog koji je poput sv. Nikole Tavelića, umro mučeničkom smrću i izvan vlastite domovine. Marko je proživio samo nekoliko godina svećeničkog života,dovoljno da posvjedoči  kako svakoga čovjeka čeka prava domovina na nebesima.

Po zagovoru sv.Marka Križevčanina Gospodine rasplamti naša srca novim žarom. Potakni nas da obnovimo svoja obećanja i da ti ostanemo vjerni do kraja .

Marko Križevčanin zaštitnik je Bjelovarsko-križevačke biskupije,poznat kao gorljiv propovjednik i branitelj jedinstva Crkve.

Dobro je i blaženo trpjeti za jedinstvo i ne bojati se ljudskoga suda, pogotovo u vrijeme netrpeljivosti među vjerama i nacijama, mislio je Marko. Nemoguće je da te drugi ponekad ne osude i ne prezru ma koliko se ti trudio oko njihove izgradnje i spasenja. I zato je jedini ispravan put sve povjeriti Bogu i ne bojati se trpljenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *