Aktualno, Događanja, Prošla događanja

NOĆNO HODOČAŠĆE U ZNAK SJEĆANJA NA ŽRTVU ŠKABRNJE I VUKOVARA

Ove godine organizirali smo 5. noćno hodočašće u znak sjećanja na žrtvu Škabrnje i Vukovara.

Ove godine u noćnom hodu u znak sjećanja na žrtvu Škabrnje sudjelovali su i članovi HPD Gora Zagreb, SPJ policije PU Karlovačke te Tigrovi. Na početku su nas dočekali “Vukovi” u Benkovcu te nam pripremili večeru prije polaska. Pridružio nam se i don Krešo Ćirak. Don Krešo nas je kroz molitvu dodatno osnaživao za ovaj noćni hod. Kiša koja nas je na nekim dijelovima “okupala” kao da je bila naručena od nas samih. U Nadinu, kao i svake godine, prilikom svakog posjeta, vrata svog doma otvorio nam je g. Vrsaljko s obitelji. U Škabrnju smo stigli u ranim jutarnjim satima te nakon kratkog odmora sudjelovali u svečanoj svetoj misi koju je slavio zadarski nadbiskup, mons. Želimir Puljić. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i podršci.

Noćni hod za Vukovar započeli smo svetom misom iz Vinkovaca u Maloj Bosni koju je slavio župnik župe u Nuštru, vlč. Krešimir Jukić. Unatoč kiši koja nas je pratila cijelim putem s nama je krenuo i 100% invalid, veteran Domovinskog rata, g. Marijan Almaš. Marijan uvijek rado govori o događajima iz Domovinskog rata, osobito mladim naraštajima kako se žrtva za teško stečenom Domovinom ne bi zaboravila, kako bi bolje razumjeli ljubav prema Domovini.

Prije samog puta, Marijan nam je dao nekoliko uputa, poslušajte OVDJE

U Nuštru i Bogdanovcima kao i svake godine, toplim čajem i kiflicama dočekali su nas načelnici Općina. Zahvaljujmo na svemu, toplom prostoru, okrijepi, razgovoru. Zahvaljujemo i tvrtki Lampaš d.o.o koji su nam za ovogodišnje noćno hodočašće donirali svijeće kako niti jedan spomenik ne bismo preskočili bez molitve i upaljenog svijetla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *