Aktualno, Hodočašće, Ruta 2022.

POČASNA SATNIJA “KRAVAT PUKOVNIJA” NA ZAVJETNOM HODOČAŠĆU

Jednog sasvim običnog radnog dana na našu adresu stigao je mail Počasne satnije Kravat pukovnije.

Sadržaj maila prenosimo u cijelosti:

Počasna satnija Kravat pukovnije zainteresirana je za sudjelovanjem na hodočašću Marijanskog zavjeta za domovinu. Prošli bi dionicom koja je najbliža i najadekvatnija u okolici grada Zagreba.

Počasna satnija Kravat pukovnije sačinjena je prvenstveno od mladih visokoobrazovanih ljudi koji njeguju istinske životne vrijednosti poput vjere, ljubavi, domoljublja i čovjekoljublja.

Podršku u tome nam pruža iskusni hrvatski branitelj, bivši vojni časnik i  sadašnji zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije gospodin Željko Matejčić.


Sudjelovanjem u hodočašću bi upriličili ovaj zavjet i dali podršku prvorazrednim idejama duhovnog zagovora za očuvanje hrvatske baštine i nasljeđa. Puni smo vojnika koji svjedoče vjeru i Majka Božja od Kamenitih vrata nam je zaštitnik kojem svjedočimo svaki nastup.
– napisao je Dč. Počasne satnije Kravat Pukovnije.

Kravat pukovniju ne treba puno predstavljati, od 2010.godine izvode program smjene straže i ophoda užim središtem grada Zagreba. O Kravat pukovniji i programu pročitajte OVDJE

Zahvaljujemo članovima Kravat pukovnije na sudjelovanju u 8. zavjetnom hodočašću, zaista su upriličili zavjet i učinili posebnim dan kada prolazimo kroz naš glavni grad Hrvatske na oduševljenje svih prisutnih.

Što su izjavili, nakon što su u replikama odora kakve su nosili vojnici tijekom Tridesetogodišnjeg rata u 17. stoljeću prošli s nama kroz Zagreb, poslušajte OVDJE

GALERIJA SLIKA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *