Aktualno

“Putem spasa” Noćni hod od Vinkovaca do Vukovara, kukuruznim putem

Povodom 30 obljetnice sjećanja na žrtve Domovinskog rata, žrtvu Vukovara i Škabrnje, organizirali smo i ove godine noćni hod kukuruznim putem, “Putem Spasa” .

U suradnji sa Udrugom ratnih veterana 204. vukovarske brigade, sudjelovali smo u 3.memorijalnom hodu Trpinjskom cestom, “Putem proboja” . U Nuštru smo se podružili s organizatorima uz okrijepu.

Naš domaćin Mirko Adžaga, prije našeg noćnog hoda ispričao nam je o Nuštru, mjestu koje nikada nije palo u ruke agresora, nekoliko riječi o snazi borbe za Nuštar, što možete poslušati https://www.facebook.com/marijanskizavjetzadomovinu/videos/1590305387973685/

Nešto prije ponoći, uputili smo se na polaznu točku našeg hoda, crkva sv. Josipa, u Maloj Bosni u Vinkovcima. Vlč. Ante Lučić ispričao nam je o nastanku naselja Mala Bosna, suživotu Hrvata i Srba te nas uz molitvu, pjesmu, poticaj za razmatranje tijekom hoda i Božji blagoslov ispratio na naš hod. Video dostupan na našoj facebook stranici.

https://www.facebook.com/1625410231065296/posts/3125017294437908/

Iz Male Bosne krenuli smo preko Cerića, Nuštra i Marinaca u Bogdanovce i kukuruznim putem stigli u Vukovar. Nakon mise u crkvi sv. Filipa i Jakova uputili smo se za Zagreb. Svrha ovog hoda je da se nikada ne zaborave žrtve, stradanja, trpljenja našeg naroda toga kraja, da se prenosi svo iskustvo na mlade generacije. Povijest je učiteljica mudrosti, stoga budimo mudri, učimo iz “hodajučih” knjiga.

Reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *