Aktualno, Događanja, Nadolazeća događanja

VUKOVAR- 2. DOMOVINSKA DUHOVNA OBNOVA

2. domovinska duhovna obnova pod geslom “Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe […] i naći ćete spokoj dušama svojim.”  (Matej 11, 28-29) prateći teme “Četiri tjedna duhovnih vježbi” , održati će se u Herojskom gradu – Vukovaru, simbolu borbe, ustrajnosti, gubitaka i patnje; ali i hrabrosti i snage da se nastavi dalje i da se započne nanovo. Slika je to i našeg duhovnog života, ali često ostajemo samo na prvome, zaboravljajući na ponovni početak i izgradnju.


Duhovna obnova jest upravo to: gradnja i izgradnja na onim čvrstim temeljima i po onim načelima koje nitko ne može iščupati i izbrisati. Ona je poziv na hrabrost da budemo radosni jer nam poručuje da smo Kristovi i da smo na Njegovu sliku stvoreni. Ona je i podsjetnik da su križ i patnja neizbježni: nešto što nas u ovome životu čeka i s čim se trebamo suočiti. U konačnici, ona je proglas i potvrda, da je Krist svojim uskrsnućem pobijedio svijet, i da – koliko god se križ i patnja činile konačnima – zadnja riječ ipak pripada Kristu.


Kroz duhovnu obnovu vodit će nas naši svećenici: p. Ivan Matić, don Ante Šiško, fra Zvonimir Pervan, fra Mate Kolak, vlč. Marin Putilin, fra Ante Bešlić, don Mihovil Kurkut i p. Ivan Mandurić – upućujući nas tako dublje i bliže Kristovu misteriju te pozivu koji upućuje svakome ponaosob.

Program duhovne obnove se sastoji od molitve krunice za Domovinu, križnog puta, predavanja, klanjanja i svete mise. Detaljan raspored programa preuzmite OVDJE

Program će se održati u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke, prvog hrvatskog nobelovca.

Prijave se zaprimaju putem ove PRIJAVNICE

Za dodatna pitanja i informacije obratite nam se na info@marijanskizavjet.hr ili pozivom na broj 095 741 3334

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *