Aktualno, Hodočašće

Započelo je 9. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu

Misnim slavljem na Tvrđi u Osijeku, u crkvi Svetog Križa, započelo je 9. zavjetno hodočašće. Svetu misu slavio je duhovnik Marijanskog zavjeta p. Ivan Junušić. Prigodnim riječima ohrabrio je sve prisutne osobito hodočasnike, pozvao je sve da svaki korak bude s Kristom.

Osijek, Tvrđa,- crkva Sv. Križa

Nakon misnog slavlja hodočasnike je pozdravio zamjenik župana Mato Lukić poželjevši im sreću i dobru vjeru na ovom izazovnom duhovnom putu. Posebno je naglasio kako mu je drago vidjeti uz branitelje jako puno mladih koji sudjeluju u ovom hodočašću slušajući o svim istinskim vrijednostima koje branitelji pronose o našoj domovini, a to su vjera, obitelj i domovina.

foto: Osijek Express

U Sarvašu nas je dočekao vlč. Nino Perica. Sarvaš je naselje u kojem je u Domovinskom ratu srušena prva crkva ali zajedništvo župljana vraća život. Srpskom okupacijom 1991.god protjerano je nesrpsko stanovništvo i naselju se mijenja ime u Jelenovo. Ime je vraćeno mirnom reintegracijom. Kamen za obnovu crkve blagoslovio je sv. Ivan Pavao II. prilikom pohoda Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji 2003.godine.

Sarvaš, crkva Rođenja svetog Ivana Krstitelja

U popodnevnim satima glavna ruta hodočašća stigla je u svetište Gospe od utočišta. Unatoč kiši koja je pokušavala remetiti raspoloženje sretno smo stigli. Hvala svima koji ste nas pratili, molili s nama, ugostili nas. Sutra krećemo prema Vukovaru gdje ćemo se sastati sa priključnom rutom iz Iloka.

Aljmaš, Svetište Gospe od utočišta

Priključna ruta iz Iloka, najistočnijeg grada naše Domovine, krenula je nakon svete mise koju je slavio fra Grgur Blažević u crkvi Sv. Ivana Kapistrana. Preko Šarengrada stigli su u Opatovac odakle će sutra krenuti u susret s hodočasnicima glavne rute.

Ilok, crkva sv. Ivana Kapistrana

Ustanite i pohitite s Marijom, izaberite svoju rutu, prijavite se OVDJE.

Ovog hodočašća želimo uključiti sve vas koji ne možete hodati. Molite s nama Pompejsku devetnicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *