Aktualno, Ruta 2022.

Završilo 8. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu

Hodočašće koje je započelo u Osijeku 11. lipnja, završilo je u Dubrovniku, 24. kolovoza. Zahvalno Euharistijsko slavlje predvodio je p. Stanko Perica u dubrovačkoj katedrali. Istaknuo je kako su sudionici hodočašća mogli doživjeti Božju prisutnost kroz prirodu kojom prolaze te kroz susreta s ljudima u mjestima kojima prolaze. Također je poručio da je smisao hodočašća oplemeniti i usavršiti svakodnevni život, jer Gospodin želi da se vratimo obogaćeni, zreliji i novi.

Nakon završnog misnog slavlja katedralni župnik don Marin Lučić darovao je monografiju o dubrovačkoj katedrali dvojici hodočasnika, Željku Marjanoviću iz Davora i Ivanu Šedeviu iz Požeških Sesveta, koji su ove godine u cijelosti prošli rutu dugu 1700 km

Hodočašće je bilo obogaćeno s preko 30 duhovnika koji su nosili zavjet kroz molitvu, razgovore s hodočasnicima, omogućili pomirenja hodočasnika s Gospodinom te dijelili s hodočasnicima svakodnevne teškoće ali i radosti.

Zahvaljujemo svim župnicima koji su nas ugostili u svojim mjestima ali i svim gradovima, općinama i županijama koje su se na bilo koji način utisnule u ovo hodočašće omogućivši hodočasnicima prenoćište i okrjepu.

Zahvaljujemo tvrtki Tokić d.o.o. koja nam je omogućila logističko vozilo kojim smo omogućili hodočasnicima prijevoz osobnih stvari, a posebno zahvaljujemo policijskim službenicima koji su pratili hodočasnike kako bi sigurno stigli do cilja.

Zahvaljujemo i svim medijskim kućama, radio postajama i portalima koji su popratili ovo hodočašće. Zahvaljujemo braniteljskim udrugama i svim ostalim udrugama i zajednicama koje su se uključile, te na kraju, ali ništa manje važno, zahvaljujemo svih hodočasnicima koji su sudjelovali.

Sva događanja s hodočašća mogu se pogledati na našoj facebook stranici i Instagram profili, a galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Kako bi potpuno uspjeli u realizaciji hodočašća te i ove godine ostvarili međunarodnu suradnju, zahvaljujemo Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji su materijalnom pomoći omogućili organizirati zavjetno hodočašće područjem Bosne i Hercegovine na našoj glavnoj hodočasničkoj ruti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *