PRIKLJUČNE RUTE

11.6.2023. kreće priključna ruta iz Iloka koja se 12.6. spaja s glavnom rutom u Vukovaru.Grad Ilok nalazi se na krajnjem istoku današnje Hrvatske. Poznat je po povijesnim obilježjima među kojima su: grb grada iz XVI. stoljeća, Fruška gora i vinogorje koje se na njoj nalazi, crkva svetoga Ivana Kapistrana, dvorac Odescalchi, te iločke zidine.U spomen na egzodus iločkih Hrvata i Hrvata Bapske, Šarengrada i Lovasa, mučeničkih mjesta hrvatskog Srijema, neka se cijela domovina sjeti nevinih žrtava koje su morali umrijeti ili otići sa svojih ognjišta samo zato što su bili Hrvati i što su ljubili rodnu grudu Hrvatsku. PRIJAVI SE!

Nova priključna ruta ove godine kreće 14.6 iz svetišta u Ivanovcima pokraj Valpova (filijala župe Gospe Snježne u Harkanovcima) gdje se nalazi još jedno marijansko svetište, drugo Schönstattsko Svetište u Hrvatskoj.
Preko Zelčina, Harkanovaca i Koške, župne crkve sv. Petra i Pavla apostola iz 13 stoljeća., do Luga Subotičkog gdje se . nalazi Rimokatolička crkva Presvetog Imena Marijinog
Preko naselja Krndije i Đakovačke Satnice spaja se na glavnu rutu u Đakovu.
PRIJAVI SE

U 16. stoljeću selo Molve proživljava svoje najteže dane, budući da Turci, nakon pada Virovitice 1552. godine, prodiru i u središte Podravine. Pritom uništavaju sva materijalna dobra, pale kuće i crkve, a ljude odvode u ropstvo.
Kad su Molvarci sredinom 16. stoljeća zbog provala Osmanlija napustili svoje selo i podravski kraj, kip su zakopali u zemlju blizu kapelice vjerujući da će se ubrzo vratiti i opet ga iskopati. Međutim, kako se njihovo progonstvo odužilo, tako su oni koji su ga zakopali u progonstvu i umrli. Kip je bio zaboravljen, a u međuvremenu naraslo raslinje sakrilo je mjesto na kojem je zakopan, no vol gazde Škripelja koji je slučajno ondje pasao travu, svojim je rogom zaparao zemlju i iskopao kip Majke Božje Molvarske. Glas o čudesnom pronalasku kipa ubrzo se proširio krajem pa je narod već u 17. stoljeću počeo hodočastiti u ovo Marijino svetište te se moliti pred čudotvornim kipom Majke Božje Molvarske.
Podravci rado dolaze svojoj Majci Božjoj i to ne samo pojedinačno već u velikim procesijama. Zapisano je da su vjernici đurđevačke i virovske župe 1806. godine, kada je među ljudima vladala kuga, učinili zavjet da će svake godine hodočastiti k Majci Božjoj u Molve iz zahvalnosti za primljene milosti.