Aktualno, Hodočašće

9.8. Sinj- Trilj – Velić

Hodočasnički dan 9. kolovoza 2019. započeli smo sv. Misom u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, koju je predvodio fra Tino Labrović, a u koncelebraciji su bili gvardijan fra Ante Čovo i naš duhovnik p. Ivan Matić. Fra Tino je u propovijedi istaknuo i potaknuo nas da je potrebno ići Marijinim stopama jer nas ona najbolje vodi Isusu.

Prolazeći mjestima u blizini Sinja, Turjaci, Košute, stigli smo ubrzo do Trilja. Ondje nas je pozvao u svoju kuću i počastio pićem branitelj iz 4. gardijske brigade.

Kada smo stigli u župnu crkvu sv. Mihovila u Trilju, dočekao nas je župnik don Stipe Ljubas, koji nam je ispričao o crkvi te smo se zajednički pomolili.

Zatim smo stigli u hotel i restoran Dalmacija, gdje su nas počastili ukusnim ručkom. Zahvaljujemo vlasnici Mariji Dodig, koja nam već niz godina osigurava smještaj. Ove godine posebno je lijepo uređena kuća za odmor u zaselku Dodig, blizu Velića. Nakon uspona do Velića, još dodatnih otprilike 7 km od Trilja, uslijedila je nagrada te smo se odmorili uživajući u prekrasnom pogledu na obližnja brda i staru utvrdu, zalazak sunca, domaće životinje poput magarca, paunova, fazana (zanimljivih vrsta – zlatnog i dijamantnog fazana) ali i osvježenje u bazenu. Od srca zahvaljujemo gđi Mariji i svima koji su nam omogućili ovo prekrasno iskustvo. I na kraju, velika zahvala Gradu Trilju koji su pomogli u organizaciji hrane i smještaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *