Aktualno

PRIKLJUČNA RUTA: IVANOVCI-ĐAKOVO

Ove godine na inicijativu jedne naše članice Marijanskog zavjet prvi puta organizirana je priključna ruta iz svetišta Ivanovci. Kako je prošao put najbolje je opisala sam organitzatorica.

Iz Svetišta Majke Novog Saveza u Ivanovcima nakon svečane svete mise vlč.Robert Almaši nas je potaknuo da Pohitimo s Marijom, istaknuo je 3 Marijine karakteristike slušanje, prihvaćanje i žurno izvršavanje Božje volje.

Na kraju mise uslijedio je hodočasnički blagoslov. Krenuli smo na put prema Zelčinu gdje smo se zaustavili u Crkvi Imena Marijina te nastavili prema Harkanovacima. Zaustavili smo se kod kapelice svetog Vida i u župnoj crkvi Gospe Snježne – koja je jako lijepo oslikana. Poznata je po nazivu “šokačka katedrala” – uz to poznato je hodočasničko mjesto ovog dijela Slavonije.

Nastavili smo prema Koški gdje nas je u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla, ap. dočekao vlč. Tomislav Korov, koji nas je pozdravio, blagoslovio i potaknuo na ustrajnost u hodočašćenju. Uslijedila je okrjepa u Pizza grill caffe Hamby koju je omogućila Općina Koška, zahvaljujemo se 🥰.

U centru Koške kod spomen obilježja za stradale i nestale hrvatske branitelje zapalili smo svijeću i pomolili se te nastavili put prema Lugu Subotičkom. Pridružili su nam se i najmanji hodočasnici na ovom dijelu puta. S pjesmom i molitvom smo došli do cilja.

Drugog dana hodočašća nakon svete mise koju je služio vlč. Vlado Karačić i hodočasničkog blagoslova krenuli su put Đakova. Krenuli smo prema Budimcima gdje nas je vlč. Vlado Karačić s nekoliko župljana počastio.

Okrepljeni nastavili smo prema Krndiji, vlč. Ivica Zrno nam je omogućio da crkva Uzvišenja sv. Križa bude otvorena. Izvana i iznutra crkva je impozantna. Posebno se ističe kip sv. Antuna Padovanskog i neuobičajen prikaz Križa. Na groblju smo zapalili svijeću i pomolili za žrtve logora u Krndiji za vrijeme 2. svjetskog rata.

Naš put je nastavljen ravnicom prema Gorjanima gdje nas je u župnoj crkvi sv. Jakova apostola dočekao vlč. Krešimir Bulat. U Đakovačkoj Satnici vlč. Šimo Domazet razveselio je hodočasnike sladoledom. Hodočašće smo završili u crkvi Svih svetih gdje je vječno klanjanje, zahvali Gospodinu za sve na ovom putu.

Navratili smo i u katedralu, a potom se pridružili hodočasnicima glavne rute na Krunici za Domovinu i večeri. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali, podupirali naš hod, bili ste u našim molitvama.

Priključnu rutu organizirala je Marija Ivanković koja nam je ustupila i fotografije koje možete pogledati OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *