Aktualno

1.7. Marijanski zavjet stigao u Zagreb

Marijanski zavjet za Domovinu stigao je 1.7.2019. u Zagreb. Dan je započeo molitvom u kapelici Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata na Sljemenu.

Hodočasnici su se zatim spustili preko obronaka Medvednice sa Sljemena Leustekovom stazom sve do svetišta u Remetama. Ondje su ih dočekali novi hodočasnici koji su se pridružili u hodu. Zajednički su se pomolili i zapjevali Majci Božjoj Remetskoj.

Prošli smo kroz Remete, gdje smo se pomolili i zapjevali Majci Bozjoj Remetskoj, zatim smo krenuli prema Kamenitim vratima gdje smo se pomolili na mjestu gdje svakog četvrtka u 20h molimo krunicu za Domovinu.

Zatim smo bili u Katedrali, gdje nas je dočekao vlč. Anđelko Katanec, koji nam je ispričao o katedrali te predvodio molitvu kod groba bl. Alojzija Stepinca.

U Bazilici u Palmotićevoj, p. Belak koji je s nama hodočastio sa Sljemena, rekao je svoj kratki osvrt o tome što je smisao hodočašća.

Nakon toga bili smo na misi u Bazilici Presvetog Srca Isusova, koju je predvodio naš današnji duhovnik p. Mislav Skelin uz konecelebraciju p. Ignacija Belaka. Nakon mise i okrjepe u dvorištu bazilike krenuli smo dalje kroz grad Zagreb prema Sv. Mati slobode.

Kod Ministarstva branitelja, dočekao nas je ministar Tomo Medved, te smo se zajednički pomolili kod spomenika Nevenki Topalušić. Osvježili smo se vodom i sokovima koje su nam pripremili predstavnici iz Ministarstva. Zahvaljujemo na srdačnom dočeku i potpori koju Ministarsvo branitelja pruža Marijanskom zavjetu za Domovinu.

Krenuli smo dalje prema Sv. Mati Slobode, gdje nas je dočekao don Damir Stojić koji nam je pojasnio značenje te crkve za branitelje i cijelu domovinu. Don Danijel Vidović, župnik župe nas je također dočekao te smo ostali u zaejdničkom druženju uz ručak.

Bio je to prekrasan dan u našem glavnom gradu, a sutra nastavljamo dalje prema Jastrebarskom. Pridružite nam se.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *