Aktualno, Hodočašće

12.7. Vinodolskim krajem od Drivenika do Novog Vinodolskog

Dan smo započeli sv. Misom u Drivenik u crkvi sv. Dujma – jedinom župnoj crkvi posvećenoj sv. Dujmu u Hrvatskoj. Misu je predvodio vlč. Sanjin Francetić župnik Assunte u Rijeci – Uznesenja Marijina.

Krenuli smo iz Drivenika preko mjesta Tribalj.

Ondje smo susreli časne sestre koje su nam otvorile crkvu te smo ju po prvi puta razgledali. Osim toga, kandatica koja uskoro ulazi u novakinje časnih sestara Valentina nam je ispričala o tom novom redu Klanjateljica srca Isusova i Marijina (klauzurne sestre zatvorene u samostanu) i o njihovom načinu života.

Ispričala nam je i o redu Euharistijskih službenica srca Isusova i Marijina kojima će se i ona uskoro pridružiti te nam je posvjedočila prekrasnim svjedočanstvom o svom pozivu i kako je bilo potrebno da se cijeli klauzurnk samostan časnih sestara upiše u zubnu ambulantu u kojoj je radila da prepozna i odgovori na Božji poziv.

Zatim smo nastavili do Grižana. Ondje smo susreli župnika vlč. Tomislava Ćurića, koji je došao iz Selca i otvorio nam crkvu, koju smo razgledali te smo se zajednički pomolili.

Zatim smo prošli kroz Bribir te ubrzo stigli u Novi Vinodolski.

Zahvaljujemo predstavnicima općine i skole koji su nam osigurali smjestaj u sportskoj dvorani.

Po dolasku nakon molitve u crkvi sv. Filipa i Jakova otišli smo na večeru u jedan od ponajboljih restorana u Novom Vinodolskom

Zahvaljujemo donatoru koji nam je osigurao ukusnu večeru.

Poneki su uspjeli i osvježiti se i opustiti mišiće plivanjem u moru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *