Aktualno, Hodočašće

13.7. Pravim putem od Novog Vinodolskog do Krivog puta

Novi Hodočasnički dan, od Novog Vinodolskog prema Krivom putu, započeli smo pravim putem, jutarnjom svetom misom koju je predvodio glagoljaški pop Ante Luketić iz svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama.

Pozdravio nas je lijepim riječima te kroz misu potaknuo i osnažio za daljnji put.Glagoljaški popovi su bili svečenici koji su se u bogoslužju koristili glagoljicom i staroslavenski jezikom, dali su veliki doprinos na području vjere, kulture i prosvjete u hrvatskom narodu. 

Iz Novog Vinodolskog uputili smo se preko mjesta Zagor do Ledenica. Putem nas je blagoslovio pljusak nakon obilja sunca posljednjih dana. U  zajedništvu smo stigli u Ledenice gdje se nalazi Crkva Majke Božje Karmelske, čiji blagdan slavimo 16.7.te smo se tu pomolili.

Prekrasnim krajolicima, uz uspon te makadamskim i poljskom putevima, kroz šumu i polja nastavili smo prema Krivom putu.Predivan pogled na vjetrenjače, more i naše otoke ostavlja bez daha. 

Dolaskom u odredište dana Krivi put posjetili smo grob Damira Tomljanovića Gavrana,hrvatskog branitelja, zapovjednika postrojbe Tigrovi za vrijeme Domovinskog rata, koji je prilikom nadzora položaja poginu na obroncima Velebita.

Ukusnu večeru-roštilj, pripremili su nam članovi NK Gavran Bunjevac te nam osigurali i prenočište. 

Zahvaljujemo im na lijepoj dobrodošlici i njihovom doprinosu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *