Aktualno, Hodočašće

14.7. Od Krivog puta preko Senja do Sv.Juraja

Hodočasnićki dan od Krivog puta prema Sv.Juraju započeli smo laganim hodom kroz prekrasnu prirodu, spuštali smo se prema moru uz pogled na planine, more i otoke.

Ubrzo smo stigli u Senj,najstariji grad na gornjem Jadranu, gdje smo u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije prisustvovali sv. Misi koju je predvodio Dr. Antun Japunđić iz Đakovačko-osječke nadbiskupije i prof. na KBF-u.

Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije ima veliku vrijednost kao arhitektonski spomenik prošlosti te se s pravom doživljava kao najznamenitiji spomenik vjere i kulture u gradu Senju.

Nakon predaha u Senju, posjetili smo i tvrđavu Nehaj,simbol grada Senja,sazidana je od materijala razrušenih crkava, samostana i kuća prvotno smještenih izvan gradskih zidina.

Tvrđava je služila kao vojna utvrda uskocima koji su je koristili kao mjesto s kojeg su branili grad Senj.S vrha tvrđave pruža se lijepi pogled na Hrvatsko primorje i otoke Rab, Goli, Prvić, Cres, Krk, na planine Gorskog kotara, te Učku i Velebit.

 Nakon toga krenuli smo prema odredištu dana – mjestu Sv. Juraj.  

Na putu smo susreli i jednog Talijana Roberta koji je krenuo iz Trsta pješačiti uz našu obalu sve do Turske… Nakon kratkog razgovora, pridružio nam se u hodu (i malo produžio svoju planiranu rutu).

Bio je to zanimljiv susret i druženje, koje smo završili dolaskom u crkvu u sv. Juraju, gdje nas je primio župnik, te nas  počastio večerom.

Bio je to zanimljiv susret i druženje, koje smo završili dolaskom u crkvu u sv. Juraju, gdje nas je primio župnik, te nas  počastio večerom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *