Hodočašće

Molitva 2.4. u 21.37h – 15 godina od smrti pape sv. Ivana Pavla II.

Povodom 15. godišnjice smrti pape Ivana Pavla II. svjedočanstvo o povezanosti pape Ivana Pavla II. i hrvatskog naroda, koja traje i danas u ovim današnjim teškim vremenima napisala je naša hodočasnica koja se na Marijanskom zavjetu za Domovinu priključila i hodala 22 dana, od Knina do Dubrovnika 2018. godine, Marija Sohacka, inače je iz Ukrajine, a studira u Poljskoj u Krakowu na sveučilištu sv. Ivana Pavla II., te dobro poznaje njegova učenja, osobito o Teologiji tijela, koju detaljnije proučava na svom studiju. Svjedočanstvo donosimo u nastavku:


U svetištu sv. Ivana Pavla II. u Krakowu, u nedjelju 29. ožujka 2020. u 9.30h održana je misa kojom se molilo Božji blagoslov po zagovoru sv. Ivana Pavla II. za Hrvatsku, koja je stradala u potresu (koji se dogodio tjedan dana ranije, 22. ožujka 2020.).Zbog korona virusa trenutno u Poljskoj na misu može doći samo do 5 osoba.Kada sam se dogovarala za misu, onda sam ispričala koja je situacija u Hrvatskoj vezano uz potres, te su odmah shvatili ozbiljnost situacije u kojoj su se spojile dvije prijetnje – i korona virus i potres.Odgovorili su mi da će uključiti Hrvatsku u molitvu litanija sv. Ivanu Pavlu II., koje se mole nakon svake mise. Također, nakana za Hrvatsku je uključena u molitvu blagoslova relikvijama sv. Ivana Pavla II. u 21.37h, a to je vrijeme smrti sv. Ivana Pavla II.
Relikvije  sv. Ivana Pavla II. neprestano su izložene u špilji svetišta sv. Ivana Pavla II., mi ga molimo za zagovor kod Gospodina za grad Krakow, Poljsku i cijeli svijet za zaustavljanje pandemije koronavirusa, za bolesne, za patnike, za one koji brinu o našem zdravlju i sigurnosti i za mrtve. Svakog dana u 21.37h u Svetištu sv. Ivana Pavla II u Krakovu održava se molitva svećenika i časnih sestara u svećeničkoj kapeli i na promatračkom tornju, te s ovog mjesta jedan svećenik koji služi u crkvi blagoslovi cijeli svijet Presvetim sakramentom. Također nakana za Hrvatsku predana je svećenicima i časnim sestrama koje služe kod svetišta sv. Ivana Pavla II.Svakog dana u 21:37 s ovog mjesta jedan će svećenik koji služi u svetištu blagosloviti svijet Presvetim sakramentom. Istodobno će se ta molitva emitirati na našoj Facebook stranici:  #poznajsanktuarium , zahvaljujući kojej ćete moći upoznati naše svetište i simboliku njegovih dijelova.Pozivamo da se od danas svaku večer što više ljudi priključi molitvi u 21.37h, kada je uključena i molitva za Hrvatsku 🙂

Kada sam htjela dogovoriti nakanu za Hrvatsku na sv. Misi u svetištu sv. Ivana Pavla II., časne sestre rekle su mi da su misne nakane u svetištu popunjene cijelu godinu dana unaprijed, no ipak je sutra jedan svećenik bio slobodan te su mi rekle da će on služiti misu za Hrvatsku. 
I sama sam htjela prisustvovati i osobno toj sv. Misi. Nisam bila sigurna hoću li uspjeti u tome jer trenutno u Poljskoj sv. Misi može prisustvovati samo 5 ljudi. Krenula sam u svetište, međutim, dočekala su me zatvorena vrata. Otišla sam do kapelice u kojoj se nalazi dio s odra sv. ivana Pavla II. iz Rima.Ondje sam susrela jednog svećenika koji mi je rekao da odem do vrata s lijeve strane crkve. Iako sam već prethodno pokušala ući na sva vrata i nisam uspjela jer su bila zatvorena, odlučila sam poslušati riječi svećenika i otići do tih vrata. Kada sam tamo došla, vrata su bila otvorena i upravo tada izlazili su vjernici iz Crkve s prethodne mise. Pitala sam časnu sestru hoću li moći biti na sv. Misi, a ona mi je rekla da dođem za 40 min ponovno. Ja sam odlučila pričekati misu u crkvi i za to vrijeme se pomoliti. Bila je velika milost biti na toj misi, i iako s malim brojem ljudi, moliti i prikazati Bogu sve ove molitve i nakanu koja mi je bila na srcu za Hrvatsku i hrvatski narod.U svim ovim događajima i malim detaljima koji su se posložili kako bi ova nakana bila prikazana na misi kojoj sam prisustvovala, prepoznala sam da Ivan Pavao II., koji se uvijek s posebnom ljubavlju brinuo o Hrvatskoj, i dalje brine i kod Gospodina zagovara za Hrvatsku i hrvatski narod.   Kroz različita duhovna iskustva u Hrvatskoj, dobila sam toliko blagoslova, te je ova nakana u svetištu nešto skromno što sam ja mogla učiniti.
Danas, na 15. godišnjicu smrti Ivana Pavla II., kardinal Stanislav Dziviš poziva sve da se sjedine u molitvi za zagovor sv. Ivana Pavla II. za rješenje situacije s korona virusom.Htjela bih predložiti hrvatskom narodu da se svi u molitvi duhovno ujedinimo u vrijeme blagoslova u 21.37h (u to vrijeme uključena je molitva za Hrvatsku).Neka sv. Ivan Pavao II. zagovara Boga za sve vas i vaše obitelji.

S poštovanjem, 

Marija Sohacka, studentica Papinskog Sveučilišta Ivana Pavla II.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *