Aktualno, Hodočašće

17.6.2019. Od Požege do Stražemana

Hodočasnici su jutros, nakon sv. Mise koju je predvodio p. Mravak, krenuli iz Požege. U riznici požeške katedrale vidjeli smo relikvije sv. Ivana Pavla II., a kapelan nam je ispričao kako su u Krakowu kada su bili na hodočašću, vidjeli da ondje postoje mozaici svetišta koja je posjetio Sv. Ivan Pavao II., a među tim svetištima je i mozaik Marije Bistrice, s detaljima hrvatskog pletera i bl. Alojzijem Stepincem, kojeg Poljaci cijene i štuju kao duhovnog vođu.

Relikvija s ampulom krvi sv. Ivana Pavla II. nalazi se u riznici Požeške katedrale

Zatim smo se uputili prema odredištu današnjeg dana – Stražemanu. Pomolili smo se kod spomenika za branitelje.

Putem smo se osvježili svježim trešnjama.

Na putu smo prošli i kroz zanimljivo mjesto gdje se susreću 3 sela – Marindvor završava, a s lijeve strane počinju Kunovci, a s desne strane Novi Bankovci.

Uživali smo u ugodnom danu, uz oblake i ponešto vjetra, i dosta kratku rutu od 16 km, brzo smo stigli do cilja današnjeg dana – Stražemana.

Naše današnje odredište Stražeman je prekrasno mjesto kod Požege – i iznutra i izvana prekrasno – pogled i okućnica, a unutra sv. Mihael, i moći bl. Alojzija Stepinca i bl. Ivana Merza

Na mozaiku su prikazani hrvatski sveci i blaženici – mozaik je rađen 1980.-ih godina, a zbog tog mozaika je zupnik završio na 2 mjeseca u zatvoru.

Nakon hoda, dočekali su nas župnik i župljani s odličnim ručkom te smo razgledali okolinu crkve, koja je prekrasno uređena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *