Aktualno, Hodočašće

2.8. Na Gospu od Anđela od Mirlović Zagore do Šibenika

Ujutro smo krenuli iz Mirlović Zagore oko 7h ujutro.

Na današnji blagdan Gospe od anđela, pozdravili smo Gospu, a zatim nastavili moliti krunicu, prolazeći prekrasnim krajolicima uz pogled na maslinike, vinograde i povjetarac koji nas je pratio, kao i poneka kap kiše, koja nas je blagoslovila.

Stigavši nadomak Šibenika, u Dubravu, dočekali su nas župljani s okrjepom, te nam otvorili crkvu Gospe od Zdravlja, gdje smo se pomolili te smo saznali više o potpunom oprostu koji je moguće dobiti na današnji blagdan Gospe od Anđela.

Nakon toga, krenulli smo dalje prema Šibeniku. Dočekali su nas branitelji u prostorijama udruge s okrjepom, te smo zapalili svijeće i položili vijenac kod spomenika svim poginulim braniteljima grada Šibenika i cijele Šibensko-kninske županije, te se zajednički pomolili za sve koji su položili svoje živote za našu slobodu.

Prošavši kroz Šibenik, pokraj igrališta gdje je prve košakaške korake učinio košarkaški Mozart Dražen Petrović, ubrzo smo stigli do centra i crkve Gospe van Grada, gdje smo se pomolili.

Zatim smo se smjestili te večerali u prostorijama Caritasa. Nakon toga, bili smo na svečanoj sv. Misi u šibenskoj katedrali koju je predvodio katedralni župnik don Krešimir Mateša.

Nakon sv. Mise, don Krešimir nam je omogućio odlazak u Civitas Sacra interaktivni centar u kojem smo saznali više o šibenskoj katedrali. Zahvaljujemo što nam je to preporučio i omogućio, te možemo i drugima preporučiti da odu i vide zanimljivosti ovog UNESCO-vog bisera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *