Aktualno, Hodočašće

23.7.2019. Maslenica – PoličnikPomolili smo se i započeli dan s molitvom hodočasnika pred školom u Maslenici u kojoj smo bili smješteni.

Zatim smo krenuli preko Masleničkog mosta na put prema Posedarju.

U Posedarju smo posjetili župnu crkvu Gospe od Ružarija, gdje nam je župnik ispričao o povijesti crkve, i o zanimljivom kipu Gospe koji se za blagdane odijeva u posebno lijepo ruho.

Don Stipe Mustapić, župnik iz Posedarja je pripremio okrjepu i počastio nas pićem.

Nakon toga, hodočasnici su krenuli prema mjestu Podgradina, gdje je, kao i prošle godine, ručak pripremila obitelj hodočasnika Josipa Nekića, koji se ove godine priključio u Lovincu. Od srca zahvaljujemo na gostoprimstvu.

U Podgradini je smještena župna crkva Duha Svetoga, koju su 1990. srušili do temelja, i kako nam priča Josip, jedan od hodočasnika, čija nas je obitelj počastila ručkom, kako su četnici i oni koji su gađali crkvu radili popis tko je gađao i tko je oštećivao crkvu.

Nakon ručka nastavili smo put prema Poličniku. Stali smo kod izvora Miroča koji nije nikad presušio.

Prošli smo mjesto Islam latinski, gdje smo upalili svijeću kod spomen ploče.

Nakon dolaska u Poličnik, odmorili smo se, a zatim smo dan završili sv. Misom u 19 sati u crkvi Sv. Ivana Krstitelja, koju je predvodio župnik, uz koncelebraciju našeg duhovnika p. Stjepana Ivana Horvata. U crkvi inače djeluje časna sestra Klanjateljica Krvi Kristove.

Zahvaljujemo općini koja je osigurala smještaj u dvorani, te okrjepu.

Za večeru se pobrinula strina naše hodočasnice Klara Miolović, kojoj od srca zahvaljujemo.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *