Aktualno, Hodočašće

25.7. Nin- Zadar: druženje uz pjesmu i večer sakralne baštine i molitvu krunice u Zadru

Hodočasnički dan započeo je jutarnjom misom u Ninu, koju je predvodio duhovnik p. Stjepan Ivan Horvat. Nakon mise hodočasnici su krenuli na put prema Zadru.

U predgrađu Zadra, mjestu Diklo ispred crkve Gospe od Ružarija dočekao nas je župnik sa župljanima s blagoslovom i pjesmom.

Ljudi nas putem pozdravljaju, a poneki na štandovima uz cestu nam daruju i lubenice, breskve, nektarine što nam jako dobro dođe za osvježenje na ovim velikim vrućinama. Od srca zahvaljujemo svima za djela milosrđa koja iskazuju našim hodočasnicima.

Zvona crkve Bezgrješnog začeća BDM dočekala su nas u Zadru u župi na Puntamiki, što možete poslušati i u sljedećem videu: https://www.facebook.com/watch/?v=483492482415171

U župi na Puntamiki dočekala nas je s. Marija Beroš, iz reda časnih sestara Kćeri Božje ljubavi sa sestrama i članovima župnog zbora i župe koji su nam pripremili okrijepu i pobrinuli se za večeru i smještaj, kao i za prekrasno druženje uz pjesmu. Tako da je večer bila jako ugodna i ispunjena pjesmom.

VEČER SAKRALNE BAŠTINE U ZADRU

Na kraju dana, imali smo i priliku za bolje upoznavanje kulturne baštine grada Zadra. Večer sakralne baštine obuhvatila je posjet crkvi sv. Šime, koji skriva veliko blago, škrinju koja čuva tijelo sv. Šimuna, koji je Isusa prikazao Bogu kada su ga Djevica Marija i Josip donijeli na prikazanje u hramu. Mnogi ne znaju za ovo značajno mjesto, te su sada imali priliku posjetiti ga, i saznati više od g. Anđelka koji brine o crkvi sv. Šime.

Nakon crkve sv. Šime, posjetili su i katedralu sv. Stošije, kao i krstionicu, o kojoj su više saznali od Branimira Buturića.

Nakon razgledavanja sakralne baštine, večer smo završili zahvalom Bogu moleći krunicu za Domovinu kod crkve Gospe od zdravlja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *