Aktualno, Hodočašće

29.7. Rodaljice – Kistanje

Sv. Misu u 7h u Rodaljicama predvodio je duhovnik p. Vinko Maslać, uz koncelebraciju župnika vlč. Ivice Bašića.

Nakon mise, krenuli smo prema Kistanju. Nakon šutnje i nagovora, molili smo krunicu, osobito za sve naše branitelje, poginule i preživjele, da im Gospodin izliječi rane.

U mjestu Nunić smo se pomolili i zapjevali Isusu uz duhovnu pričest u crkvi sv. Ante, u blizini koje je smještena kuća Mondo Nuovo.

Prolazili smo kraj tabli koje pokazuju smjer za mjesta zanimljivih naziva: Bjelina, Macure, Torbice, Bezbradice, Traživuci… i uskoro stigli i u Kistanje.

Ondje nas je dočekao župnik don Ivan Perković, koji nam je ispričao o župi Prikazanja BDM, u kojoj su brojni ljudi stigli iz Janjeva, te je župa brojna djecom, a posebno se štuju sv. Nikola i bl. Serafin Glasnović Kodić.

Nakon mise, podružili smo se sa župnikom i donačelnikom Rokom Antićem.

Iznenadili smo našu Ivanu koja je slavila rođendan otpjevavši joj pjesmu uz svjećice i zanimljiv poklončić, zaželili joj svako dobro i još puno druženja s Marijanskim zavjetom za Domovinu.

Navečer smo sudjelovali na sv. Misi u župnoj crkvi pohođenja BDM, Kistanje. Bilo je lijepo vidjeti brojne župljane, osobito malu djecu kako dolaze na misu radnim danom. Zatim smo imali večeru zajedno sa župnikom i donačelnikom. Zahvaljujemo na gostoprimstvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *