Aktualno, Hodočašće

3.8. Šibenik – Vrpolje

Krenuli smo iz Šibenika nakon mise u crkvi Gospe van Grada. Na putu nam se pridružio duhovnik dana fra Ivan Penava iz župe Vidici u Šibeniku.

Jutros se hodu pridružilo i nekoliko obitelji s puno djece tako da je bilo jako veselo. Jedan od njih bio je i Matej, koji je s obitelji na hodu danas proslavio 3. rođendan.

Prva pauza stigla je vrlo ubrzo – u mjestu Ražine, gdje su nam župnik don Ivica Boko i župljani pripremili ukusan obrok, pečenku toplu baš za dolazak hodočasnika. Zahvaljujemo na prekrasnoj dobrodošlici. Nakon ukusnog ručka, pomolivši se u crkvi u Ražinama, gdje nam je duhovnik fra Ivan Penava ispričao o pobožnosti Puta svjetla, krenuli smo dalje prema Vrpolju.

Kratke stanke nastavile su se u ugodnom druženju svih hodočasnika, posebna radost bila su djeca u velikom broju, koji su uz pjesmu prelazili ovu kraću dionicu puta.

Na putu nas je ugodno iznenadio i biskup Tomislav Rogić, koji nas je posjetio , što nas je jako obradovalo, te mu zahvaljujemo na posjetu, kao i na sladoledima, kojima su se najviše razveselili najmlađi hodočasnici.

Slavljenik Matej dobio je i biskupov blagoslov.

Divnim krajolicima stigli smo do Vrpolja u kojem se održavaju Dani Velike Gospe uoči blagdana Velike Gospe.

Vrpolje je Marijansko svetište Šibensko – kninske županije, u kojem se nalazi najstarija slika Gospe u Hrvatskoj.

Ova kratka ruta osvježila je današnji vrući dan dječjim smijehom, nadom u bolju budućnost hrvatskog naroda za koji se ovo hodočašće i održava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *