Aktualno

4.7. Od bl. Alojzija Stepinca u Krašiću do sv. Josipa u Karlovcu

Hodočasnički dan započeli smo sv. Misom koju je u Krašiću predvodio naš duhovnik p. Mislav Skelin, a u koncelebraciji je bio župnik vlč. Ivan Vučak.

Nakon sv. Mise, okrijepili smo se doručkom, na kojem zahvaljujemo župniku i vrijednim kuharicama.

Vlč. Vučak nam je pokazao spomen sobe bl. Alojzija Stepinca te nam objasnio brojne zanimljivosti iz života blaženog Stepinca. Potaknuo nas je da još bolje upoznamo blaženika, njegov život i djelo, sve ono što je učinio za Crkvu i cijelu našu domovinu i narod. Od srca zahvaljujemo na prekrasnim riječima i poticajima. Ovaj dio posjeta Krašiću nam je bio jako dragocjen te ćemo i drugima prenijeti ono što smo tamo doživjeli i naučili.

Nakon razgledavanja spomen soba, imali smo nagovor prije polaska, koji se sastojao od čitanja jedne propovijedi bl. Alojzija Stepinca o odnosu svakog pojedinca prema domovini (na misi održanoj u Bazilici u Palmotićevoj), koja je aktualna i danas.

Nakon toga, krenuli smo prema odredištu današnjeg dana, Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

Prolazeći kroz šumu, razmatrali smo riječi koje smo čuli ujutro na tako posebnom mjestu gdje je djelovao bl. Alojzije Stepinac.

Prolazeći mjesta u okolici Krašića, došli smo i u župu Mahično, gdje su nam pripremili obilan i ukusan ručak. Zahvaljujemo župljanima koji su se angažirali i tako nas lijepo ugostili, zahvaljujemo i župniku koji je brinuo o tome da sve bude organizirano, i molio za nas u Međugorju, gdje je u tom trenutku bio.

Pomolili smo se u prekrasnoj crkvi Pohođenja BDM, zajedno s župljanima.

Preko Hrnetića smo stigli u Karlovac u župu Nacionalno svetište sv. Josipa, zaštitnika naše domovine.

Ondje smo navečer izmolili i Krunicu za Domovinu, koja se svaki četvrtak moli još u 9 gradova diljem Hrvatske, a 10. mjesto molitve je uvijek mjesto u koje dođemo toga dana s hodočašćem.

Zahvaljujemo na organizaciji smještaja župniku mons. Antunu Senteu, kao i Gradu Karlovcu za organizaciju obroka.

Sutra nastavljamo kroz karlovački kraj prema Generalskom Stolu. Pridružite nam se.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *