Aktualno, Hodočašće

4. HODOČASNIČKI DAN: Iz Vinkovaca kroz Novo Selo i Ivankovo do odredišta dana u Vođincima

U Novom Selu ugostila nas je župa Bezgrešnog Srca Marijina, naš dolazak razveselio je mještane, te smo jedni drugima bili na blagoslov i veselje.

Na poticaj hodočasnika iz Vinkovaca, franjevci župe u Novom Selu, odlučili su započeti molitvu krunice za Domovinu, koja se održava četvrtkom u 20h u više gradova i mjesta diljem Hrvatske. U ovoj župi će započeti u kolovozu ove godine, čime će to mjesto biti prvo mjesto molitve u Slavoniji.

Nakon okrjepe, nastavili prema odredištu današnjeg dana, prema Vođincima. Pridružili su se i neki mještani. Posjetili smo i Župu u Ivankovu, odakle je s nama krenulo još nekoliko župljana. Molitva veselje i pjesma nastavlja se.

Možemo reći, već tradicionalno, župnik Župe Kraljice svete krunice sa župljanima dočekuju Marijanske hodočasnike na početku mjesta s okrjepom.

Svaki put nas iznova razveseli taj dobar vedar duh župnika i mještana. Nakon kratkog predaha svi zajedno prošli smo mjestom do župne crkve.

Putem do župne crkve pratilo nas je nekoliko onih najmanjih, koji su i predmolili krunicu.

Opet tradicionalno, don Ante Šiško pozdravi sve prisutne , izmoli zajedno s nama litanije za Domovinu. Pobrine se s mještanima za smještaj hodočasnika, te nakon odmora i osobne higijene hodočasnika osigura i higijenu duše večernjim klanjanjem hodočasnika i mještana.

Sutra nastavljamo put do Đakova, pridružite se.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *