Aktualno

5.7. Od Nacionalnog svetišta sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske do Generalskog stola

Nakon posjeta rodnih mjesta hrvatskih kardinala,odmorište smo pronašli kod zaštitnika Hrvatske sv.Josipa.Odmorenih duša i tijela novi hodočasnićki dan započeli smo svetom misom u svetištu sv.Josipa u Karlovcu u 7 sati koju je predvodio duhovnik p.Mislav Skelin.

Pomolili smo se kod groba svećenika mons.Marijana Radanovića,zaslužnog za podizanje svetišta sv.Josipa te krenuli put Generalskog stola.

Putem nas je domaće stanovništvo počastilo svojim domaćim proizvodima,pa smo tako dodatnu snagu pronašli u medu koji smo dodali u vodu, te vratili energiju za daljnji hod.Kako nam ne bi ponestalo energije umjesto rođendanske torte jedne hodočasnice;od obitelji koju smo sreli putem dobili smo čokoladu (možda je bila samo za slavljenicu,ali svi smo ju pojeli ….),te nam se obitelj pridružila u daljnjem hodu do Generalskog Stola.

Prošli smo kroz Mrzlo Polje Mrežničko,Zvečaj i napokon stigli do Generalskog Stola.

Na putu nas je dočekao g.Željko Glavić s obitelji kojemu zahvaljujemo za doprinos u organizaciji hodočašća na ovom području. Obitelj se također pridružila hodu prema Generalskom Stolu.

Slatki dan završili smo spremanjem na počinak i pripremom za novi dan,nove izazove. Vidimo se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *