Aktualno, Hodočašće

6. HODOČASNIČKI DAN : od Đakova do Svetišta Božjeg Milosrđa (Ovčara)

Dan smo započeli svetom misom u Đakovačkoj katedrali koju je predvodio nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije, mons. Đuro Hranić. Nadbiskup nas je dodatno potaknuo riječima o važnosti ovog hodočašća. Nazvao je ovo zavjetno hodočašće pokorničkim i poziv svima nama na odgovornost u svakodnevnim obavezama. Također je istaknuo kako na ovaj način, molitvom i žrtvom, sudjelovanjem barem dijelom u ovom hodočašću, održavamo i budimo svijest o važnosti izgradnje naše domovine u miru, kao što smo je izgrađivali i za nju bili zauzeti u ratu.

Pridružio nam se fra Matija Marijić iz Vukovara, duhovnik današnjeg dana , te hodočasnici iz Đakova, među kojima veći broj kandidatica i sestara sv. Križa. Kroz Župu Levanjska Varoš uputili smo se do Svetišta Božjeg Milosrđa u Ovčari ( kod Đakova)

Uz pjesmu za koju su bile posebno raspoložene časne sestre sv. Križa i molitvu, vrućina se lakše podnosila, ipak kratke predahe potražili smo u hladovini.

Predah i okrjepu su nam pripremili u svetištu Gospe Dragotinske, gdje smo u znak zahvale zapjevali Gospi.

Nakon prijeđenih nešto manje od 30 km, sretno smo stigli u Svetište Božjeg Milosrđa, gdje nas je dočekao vlč. Miro Tomas koji se pobrinuo za smještaj hodočasnika.

U 20 sati molimo krunicu za Domovinu s moliteljima koji tijekom cijele godine, svakog četvrtka, mole u Zagrebu, Zadru, Zaprešiću, Orašcu, Velikom Grđevcu, Splitu, Dubrovniku, Velikoj Goricu i na Trsatu. Pridružite nam se.

Zahvalni svima koji na bilo koji način sudjeluju krećemo za Slavonski Brod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *