Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu: na Blagovijest – svetkovinu Navještenja Gospodinova, uživo s Kamenitih vrata

Danas slavimo Blagovijest ili Naviještenje Gospodinovo, katoličku svetkovinu u spomen na događaj kada je arkanđeo Gabrijel navijestio Blaženoj Djevici Mariji da će začeti sina po Duhu Svetom i nadjenuti mu ime Isus. Marija je tog dana začela pa se ova svetkovina odnosi na oboje, a otuda i dva naziva: Navještenje Gospodinovo – gdje mislimo na Krista te Blagovijest- gdje mislimo na Mariju. Ovaj je blagdan u suodnosu s Pohođenjem BDM, kojim se podsjeća na pohod BDM rođakinji Elizabeti.

Zbog uske povezanosti ova dva blagdana, ovaj četvrtak krunicu ćemo uživo prenositi putem Facebook profila Marijanskog zavjeta Marijanski zavjet za Domovinu | Facebook , s Kamenitih vrata.

U molitvi ćemo se sjetiti i stradavanja u zagrebačkom potresu, od kojeg je prošlo godinu dana, a osobito ćemo moliti i za žrtvu potresa Anamariju Carević, koja je često sudjelovala u molitvama krunice ponedjeljkom na Kamenitim vratima.

Pridružite nam se u molitvi, fizički na Kamenitim vratima u Zagrebu, na Trsatu, u Zaprešiću, Dubrovniku, Orašcu, Zadru, Splitu, Velikom Grđevcu, Velikoj Gorici ili online putem Facebook prijenosa uživo, gdje god bili – link za prijenos uživo: https://fb.me/e/gyGsFNBof

Sveti papa Ivan Pavao II. koji je bio osobiti štovatelj Blažene Djevice Marije i u svemu htio biti sav njezin (Totus Tuus), ostavio nam je osobitu molitvu Majci Božjoj od Kamenitih vrata na Angelusu prilikom svog boravka u Zagrebu na Hipodromu 11. rujna 1994. . Sveti Papa u toj molitvi Majku Božju od Kamenitih vrata opisuje kao jedinstveni ures, ukras, i dika Hrvatske (Decus singulare Croatiae) jer Majka Božja od Kamenitih vrata ne samo da čuva, diči i uljepšava grad Zagreb, već jednako tako i čitavu Hrvatsku, što svjedoči činjenica da nema trenutka u danu ili noći u kojem netko barem na sekundu ne zastane kada prolazi ovim vratima i tako ulazi u mističan smiraj koju ova čudotvorna slika odašilje. Stoga i mi zajedno sa svetim papom Ivanom Pavlom II. možemo moliti:

“Sveta Marijo, Majko Božja od Kamenitih Vrata, “Decus singulare Croatiae”, (“Jedinstvena Diko Hrvatske”), ostani uz ove svoje sinove, koji se u te uzdaju. Ti, koja si “početak boljeg svijeta”, milostivo pogledaj na njih. Neka po tvojoj pomoći uzmognu velikodušno odgovoriti na poziv Otkupitelja. Neka postanu, po tvom zagovoru, vjerni vjesnici tvog Sina, Kneza mira. Obnovi im srca i živote, učvrsti ih u apostolskoj vjeri, da budu radosni svjedoci novih vremena i pravi graditelji mira. Sačuvaj ih od svake opasnosti i od svakog ih zla oslobodi, o, Djevice, slavna i blagoslovljena. Amen!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *