Aktualno, Hodočašće

Iz Vinkovaca preko Ivankova do Vođinaca broj hodočasnika se povećava

U utorak 11.6.2019. hodočasnici su prošli rutu Vinkovci – Vođinci.
Današnji hodočasnički dan započeli smo sv. Misom u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, koju je predvodio p. Ike.

Nakon mise krenuli smo prema Ivankovu. S nama je i danas hodočastio Marijan Almaš, kako on voli reći on se s nama “kotrlja”, a kada se pojavi neka prepreka poput pruge ili na pauzi stepenica, to se zajednički prevlada, kao što pokazuje sljedeća slika.

Iz Vinkovaca preko Novog sela krenulo je 16 hodočasnika, no na našu radost taj broj se postupno povećavao jer su nam se u mjestima kojima smo prolazili pridruživali novi hodočasnici. U Ivankovu su nas na ulazu u selo župljani dočekali s okrjepom te smo zajedno došli do crkve u Ivankovu i župnog Caritasa, čiji su volonteri izgradili prekrasnu okolinu crkve, kapelicu – špilju Gospe Lurske u čijem smo se hladu odmorili i pomolili te su nas jako lijepo nas ugostili.

Zatim smo krenuli prema Vođincima. Mnogobrojni župljani zajedno sa župnikom vlč. Antom Šiškom dočekali su nas na ulazu u selo s okrjepom te smo nakon kratkog odmora i druženja, krenuli prema crkvi.

Uz zajedničku pjesmu i molitvu hodočasnici su prošli selom, sve do župne crkve Kraljice Svete krunice, gdje su, došavši na odredište dana, na kraju izmolili litanije za domovinu.

Nakon molitve, župnik Ante Šiško ukratko je predstavio župu i župnu crkvu, te nakon toga rasporedio hodočasnike njihovim domaćinima, koji su ih velikodušno i srdačno primili.

Na kraju dana upoznali smo i novinarsku grupu koja odnedavno djeluje u župi te smo porazgovarali o Marijanskom zavjetu za Domovinu, kako bi ga predstavili i na web stranicama župe.

Zahvaljujemo svima koji se pridružuju, i pozivamo one koji to još nisu da također dođu i dožive Marijanski zavjet za Domovinu.

Na kraju dana, hodočasnici su se pridružili i uobičajenom klanjanju za svećenike u našoj domovini, koje se u župi organizira svakog utorka. Tako je na prekrasan molitveni način Gospodinu izražena zahvala za ovaj radošću i mnogim sadržajima ispunjen hodočasnički dan,

Sutra, u srijedu 12.6.2019. je misa u 7h ujutro u Vođincima, a zatim se kreće prema Đakovu. Pridružite nam se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *