Aktualno

Izaberi jednu od 4 rute i pridruži se hodu ovog vikenda

Ovog vikenda paralelno se hodaju čak 4 rute Marijanskog zavjeta: glavna ruta i 3 priključne rute. Izaberite svoju rutu, prijavite se (na linku) i hodajte s nama za Domovinu.
Malo poticaja da se već ovog vikenda uključite u hod – možete izabrati jednu od 4 rute:

– glavna ruta:
7.7. Generalski Stol – Ogulin
8.7. Ogulin – Vrbovsko

– priključna ruta Pakrac – Udbina
7.7. Pakrac – Poljana
8.7. Poljana – Kutina

– priključna ruta Istra
7.7. Pula – Svetvinčenat
8.7. Svetvinčenat – Pazin

– priključna ruta Italija
7.7. Monte grisa iznad Trsta (ITA) – Predloka (SLO)
8.7. Predloka (SLO) – Buzet (HR)

“Nedavno sam razgovarao s jednim od sudionika koji je po prvi put prošao sporednu rutu koja je kretala iz mjesta blizu kojega živi. Iskreno mi je priznao kako mu s obzirom na sve obveze koje ima nije bilo lako odvojiti nekoliko sati za hodnju, ali je nakon tog iskustva potpuno promijenio mišljenje. Uvjerio se ne samo da nije uzalud hodao, nego je sa žaljenjem napustio hodočasničku povorku. Sreo je, naime, osobe koje su proživjele teške i tragične sudbine, slušao njihove priče i kako sam kaže, naučio jednu jako važnu stvar:

da nema nikakvoga razloga za nezadovoljstvo, još manje za ogorčenje, jer svi su njegovi problemi i poteškoće u odnosu na to s čime su suočeni ovi ljudi – koji unatoč svemu nalaze snagu i nadu u molitvi i vjeri – gotovo bez značaja. Da bi spoznao sebe, čovjek mora upoznati svoje bližnje.

Treba se samo osvrnuti, pronaći vremena i volje, pogledati na svoje bližnje i saslušati ih, pa da čovjek zaključi koliko je ne rijetko zatvoren u sebe i svoj svijet i tako u neku ruku gluh, slijep i neosjetljiv na patnju i potrebe drugih. Tim povlačenjem i stvaranjem ograda, on ne samo da postaje sebičan i samodostatan, nego i sužava vlastiti vidokrug i duhovno siromaši…

Odazovimo se, osnažimo svoju vjeru, pomolimo se Majci Božjoj, HODAJMO I MOLIMO ZA DOMOVINU!”

Marijanski zavjet za Domovinu: Hodajmo i molimo za Hrvatsku!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *