Aktualno

Jubilarni program – najava događanja

Zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu po 5. puta prolazi Lijepom našom od istoka do juga naše domovine. 

Ovogodišnje hodočašće započinje u subotu 8. lipnja iz Osijeka te kroz prvi tjedan prolazi preko Marijanskog svetišta Aljmaša, zatim Vukovara, Vinkovaca, Vođinaca, Đakova, Svilaja i dolazi u Slavonski Brod, gdje završava prvi, od ukupno 11 tjedana rute.

Ove godine povodom malog jubileja 5. godišnjice hodočašća, duž hodočasničke rute, bit će organizirana razna zanimljiva događanja.

U Vinkovcima će u ponedjeljak 10. lipnja u 20h biti održana Večer poezije s Marijanom Almašom. Naš dugogodišnji hodočasnik, branitelj i invalid Domovinskog rata, koji se redovito s nama na hodočašću “kotrlja”, svoja iskustva, emocije širokog slavonskog srca pretače u pjesme, tako da je već objavio 3 zbirke pjesama. Zadnju zbirku “Ova bi vas ruka pomilovala” imali smo prilike doživjeti kroz predstavljanja koja su naši članovi krajem prošle godine organizirali u nizu gradova diljem Hrvatske (Dubrovnik, Bjelovar, Čakovec, Zagreb, Rijeka). Ovom večeri želimo ohrabriti i ostale hodočasnike, branitelje, ali i sve stanovnike Vinkovaca i okolice da se pridruže i da podijele s ostalima neka svoja pjesnička djela tj. da pročitaju neku svoju pjesmu. Dobrodošli su i svi oni koji žele poslušati poeziju.

Drugo događanje na ruti održat će se u petak 14. lipnja 2019. u Slavonskom Brodu. Večer proze s Goranom Hillerom i Zoranom Stojanovićem bit će u petak 14.6.2019. u 20h u Domu HVIDRA-e. Pozivamo sve da se pridruže, da podijele svoje kratke priče, eseje, dojmove, knjige. Da svoja nadahnuća podijele s drugima i možda potaknu i one koji slušaju da ponekad napišu neku svoju priču…

Budimo dio jedne velike i zanimljive zajedničke priče.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *